Η Κάτια Ταραμπάνκο μιλάει για την ψωρίαση – “Ήταν σε όλο μου το σώμα”

Η Κάτια Ταραμπάνκο μιλάει για την ψωρίαση – “Ήταν σε όλο μου το σώμα”
Instagram/@kweenkatyatar

Στα προβλήματα που αντιμετώπισε με τη διάγνωση της ψωρίασης και πώς αυτά επηρέασαν την ψυχολογία της, αναφέρθηκε η Κάτια Ταραμπάνκο.

Η Κάτια Ταραμπάνκο είχε αποκαλύψει το αυτοάνοσο από το οποίο πάσχει, μετά την αποχώρησή της από το Survivor.

Το διάσημο μοντέλο, μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξήγησε πώς η ψωρίαση έχει αλλάξει τη ζωή της, αλλά και την επιρροή στην ψυχολογία της, όταν έγινε η διάγνωση.

“Είναι ταμπού στην εποχή μας. Πρέπει αυτή η λέξη να συνδεθεί απλά με κάτι που είναι αυτοάνοσο και δεν μεταδίδεται. Είναι δικό μου, είναι μόνο σε μένα. Και δυστυχώς μερικές φορές έρχεται και φεύγει όποτε αυτό θέλει. Είναι αυτοάνοσο και δεν μεταδίδεται.

Εμένα μου εμφανίστηκε πρώτη φορά στα 14 όταν έπεσε το ανοσοποιητικό μου σύστημα. Δεν ήταν στους αγκώνες ή τα άκρα που είναι το κλασικό. Είχα παντού με αποτέλεσμα αυτό να είναι ένα αντιαισθητικό θέαμα και είχα και τη φαγούρα. Ήμουν και στην εφηβεία μου, στα πρώτα βήματα του μόντελινγκ”, δήλωσε αρχικά η Κάτια Ταραμπάνκο.

Και συνέχισε, λέγοντας τα εξής: “Με το που βγήκε πρώτη φορά η ψωρίαση το επικοινώνησα κατευθείαν στους γονείς μου. Τότε ήμουν ταξίδι στο Αιγαίο με ιστιοπλοϊκά. Δούλευα με τον μπαμπά μου και πίστεψε ότι μπορεί να είναι αλλεργία από τον ήλιο ή τη θάλασσα. Με το που γύρισα στην Αθήνα αρχίσαμε να το ψάχνουμε γιατί εξαπλωνόταν σε όλο το σώμα μου. Ήταν παντού. Τρέχαμε από γιατρό σε γιατρό. Δε μπορούσαν να καταλάβουν τι ακριβώς ήταν. Οι γιατροί τελικά το ονόμασαν σταγονοειδή ψωρίαση. Το αντιμετώπισα με κάποιες κρέμες”.

“Η επόμενη φορά που εμφανίστηκε ήταν όταν ήμουν 19 ετών μετά από ένα ταξίδι στην Ινδία. Είχα πάρει 12 κιλά εκεί. Η αύξηση κιλών πυροδοτεί το θέμα της ψωρίασης. Επειδή πάλι πήγαινα σε γιατρούς έμεινα έξι μήνες εκτός δουλειάς. Γιατί είναι φυσιολογικό ένας φωτογράφος να μη θέλει να κάνει ρετούς σε ένα σώμα γεμάτο σπυράκια… Εκεί με βοήθησε η ομοιοπαθητική”, πρόσθεσε.

Για τον τρόπο που επηρέασε την ψυχολογία της, το μοντέλο δήλωσε: “Ψυχολογικά ήμουν χάλια. Και τις δυο φορές ήταν καλοκαίρι. Ήμουν με κλειστά ρούχα γιατί οι μισοί μου έλεγαν ότι δε πρέπει να με βλέπει ο ήλιος και οι άλλοι μισοί ότι πρέπει να πηγαίνω στη θάλασσα γιατί κάνει καλό…. Έβλεπα και τα βλέμματα του κόσμου… Πέρναγα από τον δρόμο και με κοιτάγανε. Δεν πήγαινα σε casting”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα