Η Taylor Swift έχει γίνει είδωλο των νεοναζί

default image

Φαίνεται πως η Taylor Swift εκτός από αγαπημένη τραγουδίστρια των εφήβων κοριτσιών και αγοριών είναι και είδωλο των νεοναζιστικών ομάδων (Pics)

Στο επίκεντρο των διεθνών ΜΜΕ βρίσκεται η Taylor Swift για τον λάθος λόγο. Η τραγουδίστρια έχει αναδειχθεί στο απόλυτο είδωλο των νεοναζιστικών οργανώσεων, που την αναφέρουν ως πρότυπο της άριας φυλής.

Την αρχή έκανε ένας νεοναζί blogger o Andre Anglin, που έγραψε στο blog Daily Stormer, πως η Taylor είναι μία “αριανή” θεά η οποία μοιάζει με μετενσάρκωση της αρχαίας ελληνικής θεάς Αθηνάς .

 

Μάλιστα, ο ίδιος ισχυρίστηκε πως η Taylor είναι φασίστρια και διατύπωσε και ακραίες θεωρίες πως η Taylor περιμένει να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Donald Trump και τότε θα αποκαλύψει και δημόσια πως είναι ναζί. Φυσικά η θεωρία του blogger δεν σταμάτησε εκεί, καθώς υποστηρίζει πως πρόκειται να παντρευτεί το γιο του Donald Trump.

Εν τω μεταξύ, ένα προφίλ που έχει δημιουργηθεί στο Facebook πριν από λίγα χρόνια, με την ονομασία “Taylor Swift for Fascist Europe”, δημοσιεύει memes που δείχνουν την Taylor να εμφανίζεται σαν να κάνει δηλώσεις που ανήκουν στον Αδόλφο Χίτλερ.

 

Μάλιστα, κάποια από αυτά τα memes έγιναν viral και άρχισαν να εμφανίζονται ακόμα και στο pinterest με αποτέλεσμα οι νομικοί εκπρόσωποι της διάσημης τραγουδίστριας να προσπαθούν να διαχωρίσουν τη θέση της από τις νεοναζιστικές θεωρίες, στέλνοντας επιστολή σε όλα τα εμπλεκόμενα media για την αφαίρεση των εικόνων.

Ωστόσο αρκετοί αρνούνται να τις αφαιρέσουν και θεωρούν πως πρόκειται απλά για “παρωδίες”, αλλά οι δικηγόροι της Taylor κάνουν λόγο για προκλητικό και προσβλητικό υλικό. Πάντως προς το παρόν το προφίλ στο Facebook είναι μπλοκαρισμένο, ωστόσο ο ντόρος που προκλήθηκε είχε σαν αποτέλεσμα το Διαδίκτυο να γεμίσει με ακόμα περισσότερα νέα memes που εμφανίζουν την Taylor ως νεοναζί τα οποία έχουν γίνει viral.

 

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η Swift κατηγορείται για έλλειψη ευαισθησίας αναφορικά με ζητήματα όπως οι φυλετικές διακρίσεις, καθώς έχει κατηγορηθεί για διακρίσεις σε βάρος άλλων τραγουδιστών, αφρικανικής καταγωγής, όπως ο Weeknd.

(ΠΗΓΗ: Unilad)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα