Kanye West: “Θαυμαστής του Χίτλερ” σύμφωνα με πρώην συνεργάτες του

Kanye West: “Θαυμαστής του Χίτλερ” σύμφωνα με πρώην συνεργάτες του
Ο Kanye West AP

Το όνομα του Χίτλερ στο άλμπουμ που έβγαλε το 2018, φέρεται να ήθελε να δώσει ο Kanye West, ο οποίος σύμφωνα με πρώην συνεργάτες του έχει γοητευτεί εδώ και χρόνια από τον ηγέτη των Ναζί.

Την σχέση του Kayne West με τον Αδόλφο Χίτλερ αποκαλύπτουν αρκετοί άνθρωποι που ήταν στο παρελθόν στο περιβάλλον του. Σύμφωνα με αυτούς, ο καλλιτέχνης έχει γοητευτεί εδώ και καιρό από τον ηγέτη των Ναζί και μάλιστα ήθελε κάποια στιγμή να δώσει το όνομα του Χίλτερ σε ένα άλμπουμ του.

Ένα στέλεχος επιχείρησης που εργαζόταν για τον West, ο οποίος τώρα ακούει στο Ye, είπε ότι ο καλλιτέχνης δημιούργησε ένα εχθρικό περιβάλλον εργασίας, εν μέρει μέσω της “εμμονής” του με τον Χίτλερ.

Θα επαινούσε τον Χίτλερ λέγοντας πόσο απίστευτο ήταν που μπόρεσε να συσσωρεύσει τόση δύναμη και θα μιλούσε για όλα τα σπουδαία πράγματα που πέτυχε ο ίδιος και το Ναζιστικό Κόμμα για τον γερμανικό λαό“, είπε το άτομο στο CNN.

Το στέλεχος εγκατέλειψε τη θέση του και κατέληξε σε συμφωνία με τον West και ορισμένες από τις εταιρείες του σχετικά με καταγγελίες στο χώρο εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της παρενόχλησης, τις οποίες έχει εξετάσει το CNN. Το πρώην στέλεχος ζήτησε να μην κατονομαστεί λόγω συμφωνίας εμπιστευτικότητας και φόβου ανταπόδοσης από τον West. Σύμφωνα με τη συμφωνία, ο καλλιτέχνης αρνήθηκε τους ισχυρισμούς του στελέχους.

Το στέλεχος είπε στο CNN ότι ο West μίλησε ανοιχτά για την ανάγνωση του Mein Kampf, του αυτοβιογραφικού μανιφέστο του Χίτλερ του 1925 και εξέφρασε τον “θαυμασμό” του για τους Ναζί και τον Χίτλερ για τη χρήση προπαγάνδας.

Το συγκεκριμένο άτομο δήλωσε ότι οι άνθρωποι στον στενό κύκλο του West είχαν «πλήρη επίγνωση» του ενδιαφέροντός του για τον Χίτλερ. Τέσσερις πηγές είπαν στο CNN ότι ο West είχε αρχικά προτείνει τον τίτλο «Hitler» για το άλμπουμ του το 2018 που τελικά κυκλοφόρησε ως «Ye». Δεν θέλησαν να κατονομαστούν, επικαλούμενοι την ανησυχία τους για επαγγελματικά αντίποινα.

Το CNN επικοινώνησε με τον West για σχόλιο. Ένας εκπρόσωπος της Universal Music Group, στην οποία ανήκει η πρώην μουσική δισκογραφική Def Jam του West, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Οι πηγές με τις οποίες μίλησε το CNN δεν είχαν πληροφορίες για το γιατί το άλμπουμ ονομάστηκε τελικά «Ye».

Να θυμίσουμε ότι τον τρέχοντα μήνα ο West έχει πολλάκις επιδοθεί σε εμπρηστικές δηλώσεις και αντισημιτικά μηνύματα, με εταιρίες να δίνουν τέλος στη συνεργασία τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα