Κίρα Νάιτλι: Τέλος οι ερωτικές σκηνές που σκηνοθετούν άνδρες

Κίρα Νάιτλι: Τέλος οι ερωτικές σκηνές που σκηνοθετούν άνδρες
Η Κίρα Νάιτλι σε εκδήλωση στο Λονδίνο τον Νοέμβριο του 2018 2021 Joel C Ryan/Invision/AP

Η διάσημη ηθοποιός αποκάλυψε ότι δεν πρόκειται να γυρίσει ξανά ερωτικές σκηνές για ταινίες, που έχουν άνδρα σκηνοθέτη. Ποιος ο λόγος.

Την απόφασή της να μην γυρίζει ερωτικές σκηνές για ταινίες, όταν αυτές σκηνοθετούνται από άνδρα, αποκάλυψε η Κίρα Νάιτλι. “Δεν έχω απαγορεύσει τελείως τα γυρίσματα ερωτικών σκηνών αλλά θα το κάνω με τους άνδρες. Είναι εν μέρει ματαιόδοξο και επίσης είναι και το ανδρικό βλέμμα” εξήγησε η 35χρονη ηθοποιός στο podcast του Chanel Connects.

Το θέμα του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι ηθοποιοί κατά το γύρισμα σκηνών σεξ έχει τεθεί στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια, ειδικά μετά το κίνημα MeToo.

Πολλά στούντιο προσλαμβάνουν πλέον συντονιστές στενών σχέσεων για να επιβλέπουν σκηνές σεξ και να διασφαλίζουν ότι οι ηθοποιοί αισθάνονται άνετα και αντιμετωπίζονται με σεβασμό κατά τη λήψη.

Η Νάιτλι είχε γνωστοποιήσει στο παρελθόν ότι είχε προσθέσει “ρήτρα για όχι γυμνό” στα συμβόλαια ταινιών της από τότε που έγινε μητέρα το 2015.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η Νάιτλι είπε επίσης ότι ένιωθε έντονα ότι θα ήθελε να συνεργαστεί με μια γυναίκα σκηνοθέτη εάν μια ταινία επικεντρωνόταν στις εμπειρίες της γυναικείας ζωής.

“Αν έκανα μια ιστορία που αφορούσε αυτό το ταξίδι της μητρότητας και την αποδοχή του σώματος, αισθάνομαι ότι αυτό θα έπρεπε να συμβεί με μια γυναίκα σκηνοθέτη”, είπε.

“Αν ήταν για τη μητρότητα, για το πόσο ιδιαίτερο είναι αυτό το σώμα, για το πόσο ξαφνικά κοιτάζετε αυτό το σώμα που πρέπει να ξέρετε και είναι το δικό σας και φαίνεται με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο και αλλάζει με τρόπους αδιανόητους για εσάς προτού γίνετε μητέρα, τότε ναι, θα ήμουν πανέτοιμη να το εξερευνήσω με μια γυναίκα που θα το καταλάβαινε αυτό. Αλλά νιώθω πολύ άβολα τώρα προσπαθώντας να αναπαραστήσω το ανδρικό βλέμμα”.

Η Νάιτλι τόνισε ότι εκτιμά την ανάγκη ορισμένων ταινιών να εμφανίζουν γυμνές σκηνές. Η ηθοποιός είπε: “Δεν θέλω να είναι εκείνες οι φρικτές σκηνές σεξ όπου είστε όλοι λαδωμένοι και όλοι μουγκρίζουν. Δεν με ενδιαφέρει να το κάνω αυτό.

“Λέγοντας αυτό, υπάρχουν στιγμές που σκέφτομαι “ναι, βλέπω πού θα ήταν πολύ καλό το σεξ σε αυτήν την ταινία και βασικά απλά χρειάζεστε κάποιον να φαίνεται καυτός”, επομένως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιον άλλο. Επειδή είμαι πολύ ματαιόδοξη, και το σώμα έχει δύο παιδιά τώρα, και μάλλον δεν θα ήθελα να σταθώ γυμνή μπροστά σε ένα γκρουπ ανδρών”.

Η ηθοποιός έχει πει στο παρελθόν ότι απαγόρευσε στην κόρη της να παρακολουθεί ταινίες της Disney που απεικόνιζαν τις γυναίκες με τρόπους με τους οποίους διαφωνούσε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα