Κραουνάκης: Οι δηλώσεις για το “πανερωτικό πλάσμα” που παρεξηγήθηκαν

Κραουνάκης: Οι δηλώσεις για το “πανερωτικό πλάσμα” που παρεξηγήθηκαν
Ο Σταμάτης Κραουνάκης στο Ενώπιος Ενωπίω glomex

Ο γνωστός καλλιτέχνης και μουσικός μίλησε για τις μεγαλύτερες συνεργασίες του, τις δηλώσεις για την προσωπική του ζωή που παρεξηγήθηκαν και τα διδάγματα από τις δυσκολίες που βίωσε. Η ξεχωριστή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα.

Έναν ξεχωριστό καλεσμένο φιλοξένησε το βράδυ της Πέμπτης “Ενώπιος Ενωπίω” ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδεχόμενος τον Σταμάτη Κραουνάκη σε μία ιδιαίτερα αποκαλυπτική και χειμαρρώδη τηλεοπτική εμφάνιση.

Ο γνωστός μουσικός έκανε τη δική του αναδρομή και αναφέρθηκε στα πρώτα χρόνια της νιότης του, όταν όπως είπε τον ενδιέφερε μόνο η μουσική και το τραγούδι και δεν ήθελε να σπουδάσει, αλλά και όταν οι γονείς του του έσπασαν το πιάνο με μία καρέκλα όταν δεν πέρασε στη Νομική, φτάνοντας μέχρι τη γνωριμία με τον Μάνο Χατζηδάκι και τις μεγαλύτερες συνεργασίες του.

Ο ίδιος μίλησε και για τη μητέρα του, για την οποία δήλωσε χαρακτηριστικά πως “δεν ήταν σκληρή αλλά τρελή, ήταν περιπετειώδης φύσει“, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του τόνισε πως πάντα από τις δυσκολίες φροντίζει να μαθαίνει πράγματα. “Και τα λάθη και τα πάθη και τα δύσκολα, τα απολαμβάνω όλα. Είναι ένα μάθημα. Όταν έρχεται η δυσκολία κάτι πρέπει να μάθεις“, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για την προσωπική του ζωή, ο γνωστός μουσικός κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε και στις δηλώσεις σε παλαιότερη συνέντευξη πως είναι πανερωτικό πλάσμα, εξηγώντας πως “είμαι πανερωτικός. Δεν εννοώ καθόλου το γ@@@@ για να τελειώνουμε. Εννοώ το στυλό σου, εννοώ τα μάτια σου, εννοώ μια μεγάλη γυναίκα που της έχω αγάπη μεγάλη, που είναι βασικό μου θέμα ή κι ένα νεότατο άνθρωπο που βλέπω στα μάτια του ταλέντο. Έλεος. Άλλωστε για να το πω κι εγώ κατά τη Δήμητρα Λιάνη… Έχω κλείσει. Είμαι 66 στα 67, τα πολλά ντουζένια έχουν παρέλθει, αν τυχόν έρθει κάτι και μας απογειώσει θα το συζητήσουμε”.

Αλέξης Τσίπρας: “Ο Σταμάτης διάγει μια διαρκή πνευματική εφηβεία”

Έχοντας εκφράσει κατά το παρελθόν ανοιχτά τη μεγάλη του αγάπη για τον Αλέξη Τσίπρα, η βραδιά έκρυβε και μία έκπληξη, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε για τον γνωστό μουσικό εξαίροντας την προσωπικότητα αλλά και το ταλέντο του.

“Νομίζω ότι σήμερα ο Νίκος Χατζηνικολάου μου έχει βάλει δύσκολα γιατί πώς να χωρέσεις σε λίγα δευτερόλεπτα και σε λίγες λέξεις τον Σταμάτη Κραουνάκη. Νομίζω ότι ο Σταμάτης Κραουνάκης είναι ένας ευλογημένος δημιουργός. Γιατί δεν υπάρχει Έλληνας και Ελληνίδα που να μην αναγνωρίζει τις μελωδίες του, που να μην έχει σιγοτραγουδήσει ή να μην έχει ονειρευτεί με τα τραγούδια του. Όπως και να το κάνουμε, ο συνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης είναι ένα κομμάτι της σύγχρονης Ελλάδας, του σύγχρονου πολιτισμού μας. Τα έργα του έχουν αφήσει στίγμα από τη δεκαετία του ’80 και μετά. Η δουλειά του με τη Λίνα Νικολακοπούλου, με σπουδαίους ερμηνευτές, τη Βίκυ Μοσχολιού, τη Δήμητρα Γαλάνη, την Άλκηστις Πρωτοψάλτη, την Τάνια Τσανακλίδου, τον Δημήτρη Μητροπάνο, τι να πρωτοθυμηθώ.

Κάθε ένα από αυτά τα έργα ήταν και από μία κορυφή. Έστω και σε μία από αυτές τις κορυφές να είχε πατήσει οποιοσδήποτε άλλος Έλληνας δημιουργός, θα ένιωθε υπερπλήρης. Όμως νομίζω ότι το χαρακτηριστικό του Σταμάτη είναι ότι δεν αισθάνεται ποτέ πλήρης και συνεχίζει με την ίδια δημιουργικότητα, την ίδια ένταση, το ίδιο πάθος κάθε του δουλειά. Είναι σα να διάγει μια διαρκή πνευματική εφηβεία και ένα επίσης χαρακτηριστικό του Σταμάτη είναι ότι δίνει πάντοτε έδαφος, χώρο σε νέους καλλιτέχνες, γιατί και η δουλειά του διαπνέεται από μία φρεσκάδα, διαρκή φρεσκάδα θα έλεγα, επικαιρότητα και νεανικότητα.

Θέλω όμως να μείνω και σε ένα άλλο στοιχείο, που είναι χαρακτηριστικό του Σταμάτη, όχι τόσο αυτό που τον χαρακτηρίζει ως συνθέτη, αλλά αυτό που τον χαρακτηρίζει ως ενεργό πολίτη, ως άνθρωπο που σκέφτεται. Ο Σταμάτης δεν είναι απλά ένας σπουδαίος καλλιτέχνης. Είναι ένας πολιτικοποιημένος καλλιτέχνης με όλη την έννοια αυτού του όρου, που είναι σπάνιο στις μέρες μας. Μέσα απ’ αυτά τα κόκκινα γυαλιά του που τα άτιμα έχουν την τάση να εστιάζουν στην αδικία και την υποκρισία, κάθε φορά δεν διστάζει να αναδείξει όλα αυτά που τον κάνουν να θυμώνει και αυτή η τόλμη του να αναδεικνύει την αδικία και την υποκρισία και να την καταγγέλλει πολλές φορές του έχει κοστίσει, αλλά είναι διαρκώς εκεί, παρών και ως συνθέτης και ως πολίτης ενεργός, δημιουργικός.

Θέλω να ευχηθώ στον Σταμάτη Κραουνάκη να συνεχίσει να είναι πάντα ένας διαρκής έφηβος, πολιτικοποιημένος, φρέσκος πάντα και να συνεχίσει να φτιάχνει αριστουργήματα. Και θέλω να του υποσχεθώ ότι σύντομα θα έχω τη χαρά να τα πούμε κι από κοντά. Δεν θα του πω να δώσουμε ραντεβού να τα πούμε στου Άδωνι… για καφέ γιατί αυτό μπορεί να παρεξηγηθεί στις μέρες μας, αλλά μπορώ να του υποσχεθώ πως θα τα πούμε από κοντά σε μία από τις καλοκαιρινές του παραστάσεις”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα