Μαχερσάλα Άλι: Άφησε μια υποσχόμενη καριέρα στο μπάσκετ και κέρδισε δύο Όσκαρ

Μαχερσάλα Άλι: Άφησε μια υποσχόμενη καριέρα στο μπάσκετ και κέρδισε δύο Όσκαρ
Μαχερσάλα Άλι Jordan Strauss/Invision/AP

Μπορεί να τον έχασαν τα παρκέ αλλά τον κέρδισε η 7η Τέχνη και αυτό μάλλον του βγήκε σε καλό, αφού έγινε ο πρώτος Αφροαμερικανός που έχει κερδίσει δύο Όσκαρ β΄ανδρικού ρολου.

Ο Μαχερσάλα Άλι είναι ένα από τα ταχύτερα ανερχόμενα αστέρια του Χόλιγουντ τα τελευταία χρόνια. Πριν από το Όσκαρ β΄ανδρικού ρόλου για το “Green Book”, είχε κερδίσει άλλο ένα στην ίδια κατηγορία για την ταινία “Moonlight” το 2016. Παράλληλα με τη νίκη του στην 91η απονομή των Όσκαρ, είχε να γιορτάσει και την πρεμιέρα του τρίτου κύκλου της αξιόλογης σειράς “True Detective” στον οποίο πρωταγωνιστεί φέτος.

Στα 45 του χρόνια, ο Μαχερσάλα Άλι είναι πλέον μία από τις πιο υπολογίσιμες νέες δυνάμεις στο χρηματιστήριο της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής βιομηχανίας. Και η τεράστια επιτυχία του λειτούργησε ως υπενθύμιση στον NCAA (τον εθνικό κολλεγιακό αθλητικό σύνδεσμο των ΗΠΑ), ότι ο πανύψηλος ηθοποιός (έχει ύψος 1,90) ήταν κάποτε και δικό του “παιδί”.

Πίσω στα κολεγιακά του χρόνια, όταν φοιτούσε στο “Saint Mary’s”, o Μαχερσάλα Άλι ήταν ακόμη Χριστιανός και λεγόταν Χέρσαλ Γκίλμορ. Και έπαιζε μπάσκετ με την ομάδα του κολεγίου. Συνολικά έπαιξε σε 97 αγώνες, πετυχαίνοντας μ.ο. 3,6 πόντους ανά παιχνίδι και με θεαματικές επιδόσεις στα τρίποντα. Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν θα γίνει και ο πρώτος Αφροαμερικανός ηθοποιός που θα καταφέρει να βάλει τρίποντο και στα Όσκαρ…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα