Μαρία Σολωμού: “Κάνω όλες τις νηστείες – Τη Μεγάλη Εβδομάδα απέχω και από τις σαρκικές επαφές”

Μαρία Σολωμού: “Κάνω όλες τις νηστείες – Τη Μεγάλη Εβδομάδα απέχω και από τις σαρκικές επαφές”
Μαρία Σολωμού papadakispress.gr

Στη σχέση της με την πίστη αναφέρθηκε σε συνέντευξή της η Μαρία Σολωμού. Τι είπε για την εξομολόγηση, την Παναγία τη Γοργοεπήκοο, τη νηστεία και τις σαρκικές απολαύσεις.

Για την πίστη της στο Θεό και τη νηστεία καθώς διανύουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα μίλησε σε συνέντευξή της η Μαρία Σολωμού, κάνοντας ειδική μνεία και στις «σαρκικές απολαύσεις».

Μιλώντας στο vimaorthodoxias.gr, η γνωστή ηθοποιός είπε για την εξομολόγηση: «Εξομολογήθηκα την πρώτη φορά και δεν μου άρεσε, δεν πέρασα καλά. Πρέπει να σου ταιριάζει ο άνθρωπος που σε εξομολογεί και πρέπει να ξέρει ότι δεν μπορώ να έχω τη ζωή ενός ιερέα και θεωρώ σε κάποια πράγματα η Εκκλησία πρέπει να έχει μεγαλύτερη ανοχή, οπότε δεν πέρασα καλά. Τώρα έχω έναν πνευματικό με τον οποίο επικοινωνώ αρκετά συχνά, σαν γέροντας μου και είναι ωραίο αυτό».

Για την σχέση της με την πίστη, ανέφερε ότι «νιώθω μεγάλη σύνδεση με την Παναγία. Μάλιστα στα γενέθλια μου που είναι την 1η Οκτωβρίου γιορτάζει, όπως μου είπαν, η Παναγία η Γοργοεπήκοος που βρίσκεται στο Άγιο Όρος. Κάποια στιγμή είχα πάει στη Θεσσαλονίκη να την προσκυνήσω. Όταν είδα πρώτη φορά την εικόνα της σοκαρίστηκα. Είναι δική μου η Παναγία αυτή. Το ότι γιορτάζουμε την ίδια ημέρα το βλέπω σαν σημάδι. Έχω πάει και έχω μείνει στο μοναστήρι της που είναι έξω από τη Θεσσαλονίκη».

«Η πίστη είναι κάτι προσωπικό, αν δεν πιστεύει ο άλλος δεν μπορείς να του πεις πίστεψε, νήστεψε, μην φας, μην πιεις αν δεν το νιώθει ο άλλος, δεν γίνεται. Όταν γίνεται από υποχρέωση καλύτερα να μην το κάνεις. Εγώ δεν μπορώ να φάω, κάνω όλες τις νηστείες άντε να πιω λίγο κρασί», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Μάλιστα, στην ερώτηση «νηστεύεις και από τα σαρκικά;», απάντησε: «Ναι σχεδόν. Τη Μεγάλη Εβδομάδα οπωσδήποτε απέχω».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα