Ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ "είδε τον Θεό"

Πολ Μακ Κάρτνεϊ
Πολ Μακ Κάρτνεϊ BRENT N. CLARKE/INVISION/AP

Το θρυλικό σκαθάρι αποκαλύπτει τις πνευματικές και θρησκευτικές του ανησυχίες, αλλά και τις παρενέργειες που είχε η χρήση ναρκωτικών στα νιάτα του.

O Πολ ΜακΚάρτνεϊ ήταν το μέλος των Beatles που υποτίθεται ότι είχε λιγότερη προτίμηση στα παραισθησιογόνα ναρκωτικά από τους υπόλοιπους του συγκροτήματος, αλλά αποκάλυψε πως η λήψη μιας ουσίας την περίοδο της ακμής της μπάντας τον οδήγησε να δει τον «Θεό».

Μιλώντας ειλικρινά για τις πνευματικές πεποιθήσεις του, ο ΜακΚάρτνεϊ δήλωσε σε συνέντευξή του ότι πιστεύει πως υπάρχει "κάτι ανώτερο" και το συνέδεσε με μια εμπειρία που είχε, όταν πήρε διμεθυλοτρυπταμίνη (DMT) παρέα με άλλους.

ADVERTISING

"Ήμασταν καρφωμένοι στον καναπέ. Και είδα τον Θεό, αυτό το εκπληκτικό πανύψηλο πλάσμα και αισθάνθηκα ταπεινός» δήλωσε ο ΜακΚάρτνεϊ στους Sunday Times, υπενθυμίζοντας ότι πήρε την ουσία μαζί με άλλους, όπως ο έμπορος τέχνης και ιδιοκτήτης γκαλερί Ρόμπερτ Φρέιζερ.

"Και αυτό που λέω είναι ότι εκείνη η στιγμή δεν άλλαξε τη ζωή μου, αλλά ήταν μια ένδειξη", είπε. "Ήταν τεράστιο. Ένα πελώριο τείχος που δεν μπορούσα να δω την κορυφή του και βρισκόμουν στον πάτο. Και οποιοσδήποτε άλλος θα έλεγε ότι είναι μόνο το φάρμακο, η ψευδαίσθηση, αλλά και ο Ρόμπερτ και εγώ είπαμε: «Το είδατε αυτό;» Θεωρούσαμε ότι είχαμε δει ένα ανώτερο πλάσμα", συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο σήμερα, ο τραγουδιστής-τραγουδοποιός μίλησε επίσης για την ανάγκη να ικανοποιεί τη συνεχιζόμενη δημιουργική του όρεξη, που τον οδήγησε να συνεργαστεί πρόσφατα με τον ράπερ Stormzy, ο οποίος είχε ζητήσει τη συμβουλή του. "Αναζητεί να προχωρήσει τη μουσική του. Υπήρχε ένα πιάνο, γι 'αυτό του έδειξα βασικά πράγματα" ανέφερε.

Όσον αφορά τη γενική κατάσταση στον κόσμο, ο ΜακΚάρτνεϊ εξέφρασε θλίψη επειδή όπως είπε επικρατεί μια κατάσταση στην οποία "η βία και η αλαζονεία επέστρεψαν".

"Είναι όπως η μόδα που κάνει κύκλους, οι καμπάνες παντελόνια επέστρεψαν. Προχωρούσαμε προς την κατεύθυνση της λογικής, αλλά βρισκόμαστε στην επόμενη ταλάντευση του εκκρεμούς τώρα. Αυτό συμβαίνει στη ζωή» κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

'Σώστε τις μικρές μουσικές σκηνές' στη Βρετανία

Ο Ρίνγκο Σταρ χρίστηκε ιππότης από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ

Beatles in the sky with Pepper

SHARE:

24Media Network