Βραβείο Πρωτοπορίας σε Beyonce και Jay-Z για τη στήριξή τους στην LGBTQ κοινότητα

Βραβείο Πρωτοπορίας σε Beyonce και Jay-Z για τη στήριξή τους στην LGBTQ κοινότητα
Οι Beyonce και Jay-Z τιμήθηκαν με το Βραβείο Πρωτοπορίας ως σύμμαχοι της LGBTQ κοινότητας AP

"Όταν οι Beyoncé και Jay-Z μιλούν, ο κόσμος εμπνέεται και όταν πρόκειται για μέλη της κοινότητας LGBTQ, οι φωνές αποδοχής τους ακούγονται δυνατά και ξεκάθαρα", δήλωσε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της GLAAD.

Η «βασίλισσα της R&B» Beyonce και ο σύζυγός της, ράπερ Jay – Z τιμήθηκαν με το Βραβείο Πρωτοπορίας της οργάνωσης GLAAD (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation) που αναγνωρίζει τη στήριξη εκπροσώπων της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας στην κοινότητα LGBTQ.

Το διάσημο ζευγάρι ήταν μεταξύ των υψηλού προφίλ προσωπικοτήτων που τιμήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 28 Μαρτίου, στην 30η τελετή απονομής των βραβείων GLAAD Media Awards, στο Λος Άντζελες.

Τα βραβεία απονέμονται από τον οργανισμό σε ΜΜΕ σε ένδειξη αναγνώρισης της δίκαιης, ακριβούς και χωρίς αποκλεισμούς εκπροσώπησης της LGBTQ κοινότητας και των ζητημάτων που την επηρεάζουν.

Οι Beyonce και Jay-Z τιμήθηκαν από το GLAAD με το Βραβείο Πρωτοπορίας (Vanguard Award) ως σύμμαχοι της κοινότητας. H Beyonce ανάρτησε στο Instagram φωτογραφία από τη βράβευση με τους δύο σταρ να κρατούν τα βραβεία.

Η τραγουδίστρια δήλωσε «πολύ συγκινημένη» που παρέλαβε το βραβείο και παρότρυνε τους ανθρώπους να «αγαπούν και να υποστηρίζουν όσους βρίσκονται πιο κοντά τους».

Ο Jay-Z απέτισε φόρο τιμής στη μητέρα του, Γκλόρια Κάρτερ στην ομιλία του. «Η ζωή, αυτό το ταξίδι, είναι γεμάτο σκαμπανεβάσματα και πολλά μαθήματα. Αυτή είναι μια σημαντική βραδιά και θέλω επίσης να τιμήσω τη μητέρα μου που έλαβε ένα βραβείο πέρυσι» είπε.

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της GLAAD, Σάρα Κέιτ Έλις τόνισε σε δήλωσή της: «Η Beyoncé και o Jay-Z είναι παγκόσμια είδωλα και παθιασμένοι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αποδοχής όλων των ανθρώπων. Όταν οι Beyoncé και Jay-Z μιλούν, ο κόσμος εμπνέεται και όταν πρόκειται για μέλη της κοινότητας LGBTQ, οι φωνές αποδοχής τους ακούγονται δυνατά και ξεκάθαρα».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η φωτογραφία της Beyonce να τραγουδά στην Νταϊάνα Ρος για τα 75α γενέθλιά της έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην 30η τελετή των Glaad Media Awards μεταξύ το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Ευρείας Διανομής δόθηκε στο «Love, Simon».

Το Βραβείο «Υπέρμαχος της Αλλαγής» απονεμήθηκε στη Μαντόνα, το Βραβείο Στίβεν Φ. Κόλτσακ παρέλαβε ο Σον Χέις, το Βραβείο Βίτο Ρούσο ο Άντι Κοέν. Το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ δόθηκε στο «Believer» και τo Variety τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερης Συνολικής Κάλυψης Θεμάτων της LGBTQ κοινότητας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα