Πρώτη ποινική δίωξη για τον Μπιλ Κόσμπι για σεξουαλική κακοποίηση

default image

Με φυλάκιση κινδυνεύει ο γνωστός Αμερικανός κωμικός, σε βάρος του οποίου υπάρχουν περισσότερες από 50 καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση. Μία απ' αυτές εξελίχθηκε σε δίωξη, την πρώτη που απαγγέλθηκε εναντίον του

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει τελικά ο γνωστός κωμικός Μπιλ Κόσμπι , καθώς η εισαγγελία της Πενσυλβάνια απήγγειλε την πρώτη κατηγορία εναντίον του, αναφορικά με το σκάνδαλο με κακοποιήσεις γυναικών κατά τη διάρκεια της πολυετούς παρουσίας του στον καλλιτεχνικό χώρο.

Ο Αμερικανός ηθοποιός, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, κατηγορείται πλέον και επίσημα για σεξουαλική κακοποίηση, σε βαθμό κακουργήματος, της Άντρεα Κόνσταντ, σε περιστατικό που συνέβη τον Ιανουάριο του 2004 στο σπίτι του πρώτου και για το οποίο νέα στοιχεία ήρθαν στην επιφάνεια πριν λίγους μήνες.

Τότε η Κόνσταντ ήταν υπάλληλος στο πανεπιστήμιο Temple. Λίγους μήνες μετά κατέθεσε μήνυση κατά του Κόσμπι, ωστόσο δίωξη δεν ασκήθηκε, αφού επιτεύχθηκε συμβιβασμός έναντι ενός διόλου ευκαταφρόνητου ποσού.

Η Κόνσταντ υποστήριζε ότι είχε εξαπατηθεί και είχε πάρει ναρκωτικά πριν δεχτεί την σεξουαλική επίθεση από τον Κόσμπι. Ο τελευταίος μάλιστα είχε παραδεχτεί στην κατάθεση του ότι είχε δώσει ένα ισχυρό ηρεμιστικό σε τουλάχιστον μία γυναίκα για να κάνει σεξ μαζί της.

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που κριθεί ένοχος, τότε κινδυνεύει να περάσει 5-10 χρόνια στη φυλακή ενώ θα κληθεί να πληρώσει και πρόστιμο ύψους 25.000 δολαρίων.

Περισσότερες από 50 γυναίκες έχουν καταγγείλει ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον 78χρονο σήμερα κωμικό, ωστόσο πολλά από αυτά τα περιστατικά έγιναν πριν από δεκαετίες και η διορία για να ασκηθεί δίωξη έχει λήξει προ πολλού.

Πηγή: Reuters, BBC

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα