Ο ράπερ Toquel μιλάει για τον ρατσισμό που έχει βιώσει στην Ελλάδα

Ο ράπερ Toquel μιλάει για τον ρατσισμό που έχει βιώσει στην Ελλάδα

Ο γνωστός ράπερ Toquel μεγάλωσε στην Ελλάδα από 11 μηνών, ωστόσο, έχει βιώσει ρατσισμό και bullying για την αλβανική καταγωγή του. Μίλησε για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια και τη ζωή του στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Ο νεαρός ράπερ Toquel βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, “The 2Night Show”, δίνοντας την πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξης, και μίλησε για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που έζησε, τη φτώχεια, τους γονείς του, τον θάνατο του αδερφού του σε τροχαίο, αλλά και τον ρατσισμό που έχει βιώσει.

Ο Klaudjo ‘Toquel‘ Dhespo είναι υπήκοος αλβανικής καταγωγής, οι γονείς του μετανάστευσαν στην Ελλάδα το 1995 και ο ίδιος μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Ήρθε στην Ελλάδα πριν καν κλείσει ενός έτους και έζησε τα πρώτα 10 χρόνια της ζωής του σε ένα ερείπιο μαζί με την οικογένεια του.

Έπειτα, οι γονείς του χώρισαν και ο πατέρας του τους εγκατέλειψε, ενώ από τα 11 του χρόνια ήταν hustler στους δρόμους του Ηρακλείου για να βγάζει τα δικά του χρήματα παράνομα. Τα τελευταία χρόνια κατάφερε με τα αυτοβιογραφικά τραγούδια του να κατακτήσει τις τάσεις του Youtube.

“Ήρθα στην Ελλάδα 11 μηνών από την Αλβανία και πήγαμε στην Κρήτη με τους γονείς μου. Έχω δεχτεί bullying στο σχολείο για την αλβανική καταγωγή μου. Προσωπικά δεν το αντιμετώπισα σωστά. Έκανα σαν να μην συνέβαινε ποτέ. Είναι άσχημο ένα παιδί να βιώνει bullying για οτιδήποτε, είτε επειδή είναι χοντρό, είτε επειδή είναι άλλο χρώμα, άλλη εθνικότητα, οτιδήποτε. Είναι άσχημο και δεν μπορείς να κρίνεις έναν άνθρωπο, πόσω μάλλον ένα παιδί. Με έκαναν να αισθάνομαι άσχημα για την καταγωγή μου. Έχω περάσει αρκετές νύχτες στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων. Με έχει διώξει από το σπίτι του ο πατέρας κάποιου φίλου μου λόγω της καταγωγής μου. Είμαι 23 χρόνια στην Ελλάδα και ακόμα δεν έχω ελληνική ταυτότητα.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα