Ρονάλντο: (Και) Η χαμηλή φορολογία τον έπεισε για Γιούβε

Ο πορτογάλος Κριστιάνο Ρονάλντο στο Παγκόσμιο Κύπελο 2018
Ο πορτογάλος Κριστιάνο Ρονάλντο στο Παγκόσμιο Κύπελο 2018 AP

Από την ιταλική ευνοϊκή νομοθεσία θα επωφεληθεί ο πορτογάλος σούπερ σταρ, πληρώνοντας για τα έσοδα από τις διαφημίσεις μόλις 100.000 ευρώ!

Στις οικονομικές συνέπειες της συμφωνίας του Κριστιάνο Ρονάλντο με την Γιουβέντους, στέκεται με άρθρο της η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας La Repubblica.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης, ο Πορτογάλος άσσος του ποδοσφαίρου μπορεί να επωφεληθεί της ιταλικής ευνοϊκής νομοθεσίας, η οποία προβλέπει ότι για τους ζάμπλουτους πολίτες που με επιλέγουν ως τόπο κατοικίας τους την Ιταλία, η ανώτατη φορολογική κλίμακα δεν μπορεί να ξεπερνά τις 100.000 ευρώ το χρόνο.

Η La Repubblica εξηγεί ότι οι απολαβές από την Γιουβέντους, θα υπάγονται στην ίδια φορολόγηση όλων των άλλων πολιτών, αλλά η "συμφέρουσα" νομοθεσία θα αφορά τον μεγάλο αριθμό διαφημίσεων και προϊόντων που ο παίκτης έχει συνδέσει με το όνομά του.

ADVERTISING

Η ευνοϊκή αυτή διάταξη έχει διάρκεια 15 ετών και προβλέπει ότι και οι συγγενείς του εκατομμυριούχου που αποφασίζει να μεταφερθεί στην Ιταλία, θα πληρώνουν το πολύ 25.000 ευρώ τον χρόνο.

Σύμφωνα με τους σχολιαστές, πρόκειται για ένα κύριας σημασίας στοιχείο, το οποίο μπορεί να έπεισε τον Κριστιάνο Ρονάλντο να μετακομίσει στο Τορίνο και να δεχθεί την πρόταση του Αντρέα Ανιέλλι.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network