Σάλμα Χάγιεκ: Ο Γουάινσταϊν με ανάγκασε να κάνω λεσβιακή σκηνή στη Φρίντα

Σάλμα Χάγιεκ: Ο Γουάινσταϊν με ανάγκασε να κάνω λεσβιακή σκηνή στη Φρίντα

Η ηθοποιός έγραψε κείμενο στο οποίο περιγράφει τον τρόπο που ο Γουάινσταιν προσπάθησε να την εξευτελίσει αποκαλώντας τον "τέρας" με μακιαβελικές συμπεριφορές

Η Σάλμα Χάγιεκ δημοσίευσε ένα εκτενές κείμενο της στους New York Times στο οποίο καταγράφει την εμπειρία της με τον Harvey Weinstein, στο οποίο ισχυρίζεται ότι ο παραγωγός την παρενοχλούσε σεξουαλικά υπό την απειλή βίας.

Στο εν λόγω κείμενο της η ηθοποιός γράφει ότι πέρασε χρονια αρνούμενη τις σεξουαλικές επιθέσεις του παραγωγού, ο οποίος την πίεζε να συνεβρεθούν ερωτικά. Με την τοποθέτηση της μπαίνει στο "κλαμπ" των γυναικών που έχουν μιλήσει δημοσίως για τον Weinstein και τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

"Του είχα πει επανειλημμένα "όχι", ώρα με την ώρα, νύχτα με τη νύχτα, από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο, σε τοποθεσίες που βρισκόμασταν για τα φιλμ, ακόμα και σε μέρος που γύριζα ταινία με την οποία δεν είχε εμπλοκή", γράφει η ηθοποιός. "Του είχα πει "όχι" στο να κάνουμε μπάνιο μαζί ή να τον αφήσω να με βλέπει όταν έκανα το μπάνιο μου. Του είχα αρνηθεί να μου κάνει μασάζ. Του είχα αρνηθεί να μου κάνει μασάζ ένας γυμνός φίλος του. Του είχα αρνηθεί στοματικό σεξ. Του είχα πει όχι στο να γδυθώ μαζί με μια άλλη γυναίκα".

"Κάθε άρνηση μου του έβγαζε μακιαβελική οργή. Στη συνέχεια μου μιλούσε γλυκά και μετά άρχιζε τις απειλές. Μία φορά απείλησε πως θα με σκοτώσει", αναφέρει η Χάγιεκ.

Η Χάγιεκ δούλεψε με τον παραγωγό για την ταινία Frida, που αναφερόταν στη ζωή της Frida Kahlo. Αφού αρνήθηκε να κοιμηθεί μαζί του, η ηθοποιός αναφέρει πως ο Weinstein προσπάθησε να την απομακρύνει από το καστ παρότι είχαν αρχίσει τα γυρίσματα, πράγμα που δεν έκανε μιας και η Χάγιεκ συμφώνησε να μείνει πιστή στο σενάριο και στο μπάτζετ.

"Μου είπε πως θα με αφήσει στην ταινία μόνο αν κάνω σεξ με άλλη γυναίκα. Και απαίτησε απόλυτη γύμνια. Ζητούσε περισσότερο δέρμα, περισσότερο σεξ, πιο έντονες σκηνές", γράφει η ηθοποιός.

Συμφώνησε για να μην σταματήσει η ταινία. "Έφτασα στα γυρίσματα και για πρώτη και τελευταία φορά στη ζωή μου έπαθα κρίση πανικού. Το σώμα μου έτρεμε, η ανάσα μου κοβόταν και έκλαιγα συνεχώς".

Η ταινία απέσπασε έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ, με τη Χάγιεκ να είναι υποψήφια για το Όσκαρ καλύτερου γυναικείου ρόλου. Όπως γράφει σήμερα, "τον έβλεπα καιρό μετά την ταινία και με έπιανε πανικός".

"Ελπίζω πως με το να προσθέτω τη φωνή μου σε όσους έχουν ήδη μιλήσει θα καταφέρω κι εγώ να φωτίσω και να εξηγήσω το γιατί ήταν για εμάς τόσο δύσκολο να μιλήσουμε και γιατί περιμέναμε τόσο πολύ καιρό".

Ο Weinstein αρνείται όλες τις κατηγορίες.

SHARE:

24Media Network