Η Σκάρλετ Γιόχανσον είπε “όχι” στα λεφτά του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας

Η Σκάρλετ Γιόχανσον είπε “όχι” στα λεφτά του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας
Σκάρλετ Γιόχανσον Evan Agostini/Invision/AP

Δεν έχει συνηθίσει να τον απορρίπτουν. Πόσο μάλιστα οι γυναίκες. Η Σκάρλετ Γιόχανσον όμως δεν είναι μια τυχαία γυναίκα και το απέδειξε για άλλη μια φορά. Και μάλιστα πολύ πριν ξεσπάσει η υπόθεση Κασόγκι.

Μπορεί τα σινεμά στη Σαουδική Αραβία να ήταν απαγορευμένα μέχρι πρότινος, όμως ο διάδοχος του θρόνου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν είχε βάλει στόχο να εισχωρήσει και στο χώρο των κινηματογραφικών παραγωγών. Στόχος του ήταν να χρηματοδοτήσει μία ταινία με θέμα τη ζωή της Αμερικανίδας φωτογράφου Λίνσεϊ Αντάριο με πρωταγωνίστρια τη Σκάρλετ Γιόχανσον. Η πιο ακριβοπληρωμένη γυναίκα στο Χόλιγουντ είχε όμως αντίθετη άποψη και δεν δίστασε να ορθώσει το παράστημα της, λέγοντας ένα βροντερό “όχι” στα χρήματά του.

Την αποκάλυψη έκανε η ίδια η βραβευμένη με Πούλιτζερ φωτογράφος, μιλώντας στους New York Times. “Είπε κατηγορηματικά όχι”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Και θυμάται τη σταρ να επισημαίνει στους παραγωγούς ότι “αυτός ο άνθρωπος διαιωνίζει τον πόλεμο στην Υεμένη, έχει γυναίκες στις φυλακές”.

Και όλα αυτά έγιναν μάλιστα πολύ πριν από τις αποκαλύψεις για την αποτρόπαια δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στην Κωνσαντινούπολη, όπως επισημαίνει η Αντάριο.

Για την ιστορία, την ταινία για τη ζωή της 44χρονης φωτογράφου που τα τελευταία χρόνια έχει καλύψει όλες τις μεγάλες πολεμικές συρράξεις στον πλανήτη, από το Αφγανιστάν ως τη Λιβύη, θα σκηνοθετούσε ο Ρίντλεϊ Σκοτ. Ο πρίγκιπας ήθελε διακαώς την μικροκαμωμένη ηθοποιό για πρωταγωνίστρια, εκείνη όμως είχε αντίθετη γνώμη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα