Τραυματίας, μα πάντα φιλάνθρωπος, ο σερ Έλτον

Τραυματίας, μα πάντα φιλάνθρωπος, ο σερ Έλτον

Την αναβολή του ευρωπαϊκού σκέλους της τελευταίας έβερ περιοδείας του ανακοίνωσε ο Έλτον Τζον λόγω πόνων στο ισχίο.

Προς το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών μου, έπεσα άτσαλα σε μια σκληρή επιφάνεια και έκτοτε έχω διόλου ευκαταφρόνητους πόνους και δυσφορία στο ισχίο μου.” Τάδε πόσταρε πριν από λίγες μέρες στα σόσιαλ ο 74χρονος Έλτον Τζον –και κρίμα τον άνθρωπο, βέβαια. Αλλά η ως άνω εξομολόγηση ήταν κάτι παραπάνω από μια απλή ενημέρωση κατάστασης (status update, καλέ) στο προφίλ του χαλκέντερου άγγλου σταρ. Βασικά, ήταν η εξήγηση για την κομμάτι ξαφνική απόφασή του να αναβάλει το ευρωπαϊκό σκέλος της αποχαιρετιστήριας παγκόσμιας περιοδείας του, που περιελάμβανε λάιβ σε ΗΒ, Γαλλία, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Δανία και Βέλγιο.

Η εν λόγω τουρνέ –με το φευγάτο όνομα “Farewell Yellow Brick Road” (“Έχε γεια, δρόμε με τα κίτρινα τούβλα”) που κλείνει, βέβαια, το μάτι στον κλασικό “Μάγο του Οζ”– γίνεται κατά γεωγραφικά… κύματα. Πρώτα οι Αμερικές, μετά η Ευρώπη και το ΗΒ (που δεν είναι ένα ενιαίο πράμα, ποτέ δεν ήταν, άλλωστε…), αργότερα ίσως η Ασία, αλλά αυτό το τελευταίο δεν έχει καν ανακοινωθεί. Αντιθέτως, αυτό που ανακοινώθηκε είναι πως οι συναυλίες του σερ Έλτον επί ευρωπαϊκού (και βρετανικού) εδάφους πάνε για το 2023.

Παρά την εντατική φυσικοθεραπεία και την εξειδικευμένη κούρα,” συνέχισε το ποστάρισμα-ιατρικό ραπόρτο του Τζον, “ο πόνος εξακολούθησε να γίνεται όλο και χειρότερος, πράγμα που οδηγεί σε όλο και μεγαλύτερη δυσκολία στην κίνηση. Μου έχουν συστήσει να υποβληθώ σε επέμβαση το συντομότερο δυνατό, ώστε να ανακτήσω την φόρμα μου διασφαλίζοντας ότι δεν θα υπάρχουν μακροπρόθεσμες επιπλοκές. Θα ακολουθήσω ένα πρόγραμμα εντατικής φυσικοθεραπείας που θα εγγυάται τέλεια ανάρρωση και επιστροφή στην πλήρη κινητικότητα χωρίς πόνο.

Μολαταύτα, ο τραυματίας-σταρ θα εμφανιστεί κανονικά στις
25 Σεπτεμβρίου
στο Γκρικ Θίατερ του Λος Άντζελες, όπου θα πραγματοποιηθεί το
Global Citizen Festival
. Και τι ‘ναι πάλι τούτο; Το Global Citizen είναι ένα παγκόσμιο ιντερνετικό (μα όχι μόνο) κίνημα ευαισθητοποιημένων πολιτών, με έδρα την Νέα Υόρκη και παραρτήματα σε Καναδά, Νότιο Αφρική, Αυστραλία, ΗΒ και Γερμανία, που ιδρύθηκε το 2008 με υψιπετή και θεάρεστο στόχο την
εξάλειψη της ακραίας φτώχειας
από τον πλανήτη έως το 2030 (ο χρονικός αυτός στόχος είχε προφανώς τεθεί προ κορονοπανδημίας). Ε, τούτοι οι τύποι, λοιπόν, διοργανώνουν αυτό το μεγάλο μουσικό ιβέντ στο Ελ Έι για να μαζέψουν λεφτά. Κι ο σερ Έλτον θα πάει, παρά τους πόνους.

Δεν θέλω να απογοητεύσω μια φιλανθρωπική εκδήλωση. Εξάλλου, το να πεις μόλις πέντε τραγούδια είναι πολύ διαφορετική σωματική καταπόνηση από το να παίζεις κοντά τρεις ώρες κάθε βράδυ και μετά να ταξιδεύεις την νύχτα από χώρα σε χώρα,” αιτιολόγησε την συμμετοχή του στο φεστιβάλ αυτού του Σαββάτου ο Τζον. Και κατέληξε ο πάντα συναισθηματικός, άμεσος και μπεσαλής Έλτον: “Ξέρω πόση υπομονή έχουν κάνει οι απίστευτοι φαν μου, από τότε που ο COVID σταμάτησε την περιοδεία πέρυσι, και μου ραγίζει την καρδιά που σας κάνω να περιμένετε κι άλλο. Καταλαβαίνω απόλυτα την απογοήτευσή σας μετά από έναν τέτοιο χρόνο που περάσαμε. Σας υπόσχομαι, όμως, ότι τα λάιβ θα ξαναβγούν στον δρόμο του χρόνου [αναφέρεται στο αμερικανικό σκέλος της περιοδείας που επανεκκινεί τον Γενάρη του ’22 από την Νέα Ορλεάνη]. Και θα φροντίσω ώστε πραγματικά να άξιζε η αναμονή.” Σιδερένιος, όπως και να ‘χει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα