Βαλτινός: Η συγκίνηση για τον πατέρα του- “Τον γνώρισα όταν ήμουν 20 χρονών”

Βαλτινός: Η συγκίνηση για τον πατέρα του- “Τον γνώρισα όταν ήμουν 20 χρονών”

"Τον πατέρα μου τον γνώρισα σε ηλικία 20 ετών. Ανεξάρτητα από αυτό, πάντα ο γιος θέλει την επιβεβαίωση του αρσενικού" σημειώνει, μεταξύ άλλων, και συγκινείται ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Δύο αγαπημένες φυσιογνωμίες του ελληνικού θεάτρου έδωσαν ραντεβού το βράδυ της Δευτέρας 13/7 στο “Σημείο Συνάντησης” της ΕΡΤ: Ο Γρηγόρης Βαλτινός συνάντησε την Ταμίλα Κουλίεβα και μίλησαν για την υποκριτική αλλά και πολύ προσωπικές πτυχές της ζωής τους, όπως η οικογένεια.

Κάνοντας ένα ταξίδι στο παρελθόν ο καταξιωμένος ηθοποιός αφηγήθηκε το πόσο τον εντυπωσίασε η συνάδελφός του στην πρώτη τους θεατρική σύμπραξη, όταν κατάφερε με απόλυτη επιτυχία να υποδυθεί τον ρόλο της “Ορτάνς” στον “Ζορμπά” του Καζαντζάκη μιλώντας σε μία άλλη γλώσσα διαφορετική από τη μητρική της, τη ρωσική.

Μιλώντας για την επιτυχία του γάμου του, ο καταξιωμένος ηθοποιός μίλησε για τα στοιχεία που κρατούν ενωμένο ένα ζευγάρι λέγοντας: «Για να κρατήσει μία σχέση πρέπει να αποδεχτούμε τη διαφορετικότητα του άλλου, να τον αγαπήσουμε βαθιά και να είμαστε ανά πάσα στιγμή δίπλα του. Ίσως να είναι αυτό για το οποίο τον αγαπήσαμε. Ίσως να μην ψάχνουμε τον ίδιο άνθρωπο αλλά τον εντελώς διαφορετικό». Περιέγραψε μάλιστα και την επεισοδιακή γνωριμία με τη σύζυγό του, Εύα, όταν πήγε να του πάρει συνέντευξη και χάλασε το μαγνητόφωνό της:

Στη συνέχεια, σε μία εκ βαθέων εξομολόγηση οι δύο ηθοποιοί στάθηκαν στα ευαίσθητα κεφάλαια της ζωής τους, όπως τη σχέση με τους γονείς τους και την ανάγκη που είχαν να γίνουν αποδεκτοί από εκείνους.

«Όταν είπα θέλω να γίνω ηθοποιός, βοηθός μου ήταν μόνο η μητέρα και όχι ο πατριός μου. Έδωσα στη Νομική, φρόντισα να μην περάσω και ταυτόχρονα έκανα πρόβες για το Εθνικό Θέατρο» ανέφερε ο Γρηγόρης Βαλτινός, ενώ μίλησε για το πώς γνώρισε τον πατέρα του στα 20 του χρόνια για πρώτη φορά, τονίζοντας ότι έστω και καθυστερημένα είχε την επιθυμία τότε λάβει την πολυπόθητη αποδοχή του: «Οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν 1 έτους και βρήκαν άλλους συντρόφους μετά από καιρό. Όταν κατάλαβε ο πατέρας μου ότι το παιδί που έκανε ήταν αυτό, ο γόνος του, το γονίδιό του, συγκλονίστηκε. Κι εγώ συγκινήθηκα αλλά με έναν εντελώς διαφορετικό και αντίθετο τρόπο… Γιατί κατάφερα να πείσω. Εκείνους που θες να πείσεις περισσότερο είναι τους γονείς που σε μεγάλωσαν. Και το αγόρι εκείνον που θέλει να πείσει περισσότερο είναι τον αρσενικό γονέα. Εγώ γνώρισα τον πατέρα μου όταν ήμουν 20 χρονών. Τότε, ήρθε από την Αμερική και συναντηθήκαμε. Δεν μου ήταν τόσο ξένος, το DNA υπάρχει, στο βλέμμα, στον ήχο, στην επιδερμίδα, παντού» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ένα άλλο σημείο της συζήτησης, ο Γ. Βαλτινός με αφορμή την εξιστόριση της εμπειρίας του από την παράσταση στο Κολοσσαίο, εξέφρασε τα πιστεύω του για την καλλιτεχνική απραξία της χώρας μας στο εξωτερικό και πρότεινε να δημιουργηθεί ένα συγκρότημα ηθοποιών (στα πρότυπα της λογικής των Μπολσόι) που να περιοδεύει τον κόσμο και να “ανεβάζει” αρχαία τραγωδία. «Διαρκώς μεμψιμοιρούμε, εμείς γεννήσαμε τον πολιτισμό και, παρ’όλα αυτά, δεν το εκμεταλλευόμαστε» τόνισε μεταξύ άλλων:

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version