Χορηγούν σύνταξη με το ζόρι σε νεκρό

Χορηγούν σύνταξη με το ζόρι σε νεκρό

Διαβάστε την απίστευτη ιστορία του συνταξιούχου από τη Μεσσηνία που προσπαθεί μάταια να διακόψει την καταβολή της σύνταξης του νεκρού αδερφού του

Τη στιγμή που τα δημόσια οικονομικά βουλιάζουν μηνιαίως από τις περίπου 100.000 συντάξεις - φαντάσματα , ο κ. Νίκος Μπάμπαλης εξομολογείται στο "Έθνος" ότι σχεδόν "παρακαλάει" τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ να διακόψουν τη καταβολή της σύνταξης του αδερφού του που δεν ζει πια, ωστόσο μέχρι στιγμής οι προσπάθειές του έχουν πέσει στο κενό.

Ο συνταξιούχος από τη Μεσσηνία προσπαθεί πάνω από ένα χρόνο να διακόψει την παροχή αυτής της οικονομικής ενίσχυσης, λόγω του ότι ο αδερφός του έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 2010.

Το χρονικό της απίστευτης ιστορίας

Ο Δημήτριος Μπάμπαλης, συνταξιούχος του ΟΣΕ, ζούσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στο σπίτι του 77χρονου σήμερα αδελφού του, Νίκου Μπάμπαλη, στο χωριό Φοινίκη Μεσσηνίας. Στις 26 Ιουλίου του 2010 ο Δημήτριος Μπάμπαλης έφυγε από τη ζωή.

Ο αδελφός του αμέσως μετά τον θάνατο έστειλε ληξιαρχική πράξη θανάτου στο ΙΚΑ για να διακοπούν οι συντάξεις (κύρια και επικουρική σύνταξη).

Έπειτα από τρεις μήνες σταμάτησε να κατατίθεται στην τράπεζα η κύρια σύνταξη. Δεν έγινε το ίδιο όμως και με την επικουρική.

Από εδώ αρχίζει η οδύσσεια του 77χρονου Νικολάου Μπάμπαλη, αλλά και της οικογένειάς του.

"Άκουγα από τις τηλεοράσεις ότι πολλοί παίρνουν παράνομες συντάξεις και σκέφτηκα τι επιπτώσεις θα έχω, αφού κι εγώ έπαιρνα τη μικρή σύνταξη του μακαρίτη αδελφού μου παρά τη θέλησή μου, έχοντας αμέσως ενημερώσει το Ταμείο".

Η περιπέτεια του κ. Μπάμπαλη ξεκινάει από το ΙΚΑ Πύλου. Εκεί του δήλωσαν αναρμόδιοι. Η συνέχεια γράφεται στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην Καλαμάτα, όπου και από εκεί φεύγει απογοητευμένος, μια και του λένε ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.

Παρά τα γηρατειά του ο κ. Νίκος ανεβαίνει στην Αθήνα και απευθύνεται στο ΙΚΑ της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Από εκεί οι υπάλληλοι τον στέλνουν στο ΙΚΑ Πανόρμου, όπου υπομονετικά περιμένει στην ουρά για να εισπράξει και από εκεί άλλη μία απογοήτευση, αφού όπως του είπαν ο αδελφός του δεν είναι γραμμένος στα αρχεία τους. Επιστροφή στο χωριό και τη σκυτάλη παίρνει η κόρη του Σταυρούλα Μπάμπαλη με τον σύζυγό της Γιάννη Μαρκάκη, απόστρατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι προσπαθούν τηλεφωνικά να λύσουν το ζήτημα.

"Δεν είμαστε αρμόδιοι, πάρε το τάδε τηλέφωνο, το οποίο δεν σήκωνε κανένας κι αν καμιά φορά το σήκωνε δήλωνε αναρμοδιότητα, μέχρι που κάποιοι λοιδορούσαν και μας έλεγαν ανάπηρους", μας λέει ο κ. Μαρκάκης.

Τελευταία προσπάθεια που έκανε ο κ. Νίκος ήταν να καταθέσει πριν από έναν μήνα αίτημα στο ΙΚΑ μέσω του ΚΕΠ Μεθώνης, χωρίς να πάρει ακόμα καμία απάντηση. Στο μεταξύ η επικουρική σύνταξη, όπως φαίνεται και από το τραπεζικό βιβλιάριο, εξακολουθεί να κατατίθεται.

SHARE:

24Media Network