ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ

'Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης είναι πανεπιστημιακός, βουλευτής και πρώην Υπουργός Επικρατείας. Στις 19 Νοεμβρίου του 2015 ορκίστηκε βουλευτής Α΄ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ, διαδεχόμενος τον παραιτηθέντα Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα. Στην πρώτη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ανέλαβε τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αρμόδιου για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από τις 17 Ιουλίου μέχρι τις 20 Αυγούστου του 2015, διαδεχόμενος τον Γιώργο Κατρούγκαλο. Στη δεύτερη κυβέρνηση Τσίπρα διατήρησε το αξίωμα αυτό μέχρι τις 5 Νοεμβρίου του 2016, όταν ορίστηκε Υπουργός Επικρατείας. Προτού αναλάβει το αξίωμα αυτό, συμμετείχε στην Επιστημονική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για το πολιτικό σύστημα στην χώρα, ενώ ήταν και σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Σπούδασε Πολιτική επιστήμη στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης.Το διδακτορικό του το 1985 από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, αφορούσε τα πολιτικά κόμματα της πρώτης δεκαετίας μετά την μεταπολίτευση. Είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1993 ίδρυσε την εταιρεία δημοσκοπήσεων VPRC και μέχρι το 2004 ήταν πρόεδρός της. Από το 2004 έως το 2009 δίδαξε ως λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ενώ μεταξύ 2008 και 2014 υπήρξε μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης. Από το 2011 είναι μέλος του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.'

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης

Βερναρδάκης: Αν έλεγα ότι η Κεραμέως είναι η Μήδεια της δημόσιας παιδείας δεν θα υπήρχε αντίρρηση

Μετά την απαράδεκτη ανάρτησή του κατά της υπ. Παιδείας την οποία συνέκρινε με τη Ρούλα Πισπιρίγκου και σε μία προσπάθεια να ανασκευάσει, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης παρομοίασε αυτή τη φορά τη Νίκη Κεραμέως με Μήδεια.

Ο Βερναρδάκης αποκάλεσε "Πισπιρίγκου" την Κεραμέως - Ζήτησε συγγνώμη

Ο Βερναρδάκης αποκάλεσε "Πισπιρίγκου" την Κεραμέως - Ζήτησε συγγνώμη

Η Νίκη Κεραμέως, άξια κάθε κριτικής για την καταστροφική πολιτική της στην Παιδεία δεν μπορεί να συγκρίνεται με μια ύποπτη για φόνο παιδιών. Η ανάρτηση Βερναρδάκη, η συγγνώμη και οι αντιδράσεις.