"Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το έγκλημα"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (ICON PRESS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (ICON PRESS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ) ICON

Στην αδυναμία αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος στο κέντρο από το δήμο της Αθήνας αναφέρθηκε ο δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης. Που απέδωσε την αποτυχία. Στείλτε μας την άποψή σας

Αναφέροντας το οργανωμένο έγκλημα ως ένα από τα βασικότερα προβλήματα στο κέντρο, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, επισήμανε ότι ο δήμος δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει επειδή δεν διαθέτει τα αναγκαία μέσα.

Η πρωτεύουσα, όπως σημείωσε στον Βήμα 99,5, δεν έχει συνέλθει από τα πρόσφατα επεισόδια, τονίζοντας ότι ο κόσμος φοβάται να κατέβει στο κέντρο , καθώς δεν ξέρει τι θα συναντήσει.

Επισήμανε ακόμα ότι απαιτείται μια συντονισμένη δράση για τη βελτίωση της εικόνας του κέντρου, τονίζοντας πως οι γειτονιές της Αθήνας αντιμετωπίζουν βαθύτατη κρίση.

"Ο κόσμος δεν κατεβαίνει στο κέντρο, όπως θα θέλαμε. Η αγορά είναι παγωμένη" τόνισε, επαναλαμβάνοντας ότι συγκεντρώσεις λίγων ατόμων δημιουργούν πρόβλημα στην πρωτεύουσα, τη στιγμή μάλιστα που κλείνουν πολλά εμπορικά καταστήματα και οι άνθρωποι μένουν άνεργοι.

Έχει μάλιστα προτείνει στον πρωθυπουργό τη σύνταξη ενός νομοσχεδίου για το κέντρο, πρόταση που έχει αποδεχθεί ο Λουκάς Παπαδήμος.

Υποστήριξε, επίσης, ότι σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει όχι μόνο το ιστορικό κέντρο της Αθήνας , αλλά και πολλές γειτονιές, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης και της οργανωμένης εγκληματικότητας.

"Ο κόσμος στενάζει" υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι ο Δήμος Αθηναίων μπορεί να κάνει πράγματα σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας όμως δεν έχει τα αναγκαία μέσα για να αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα.

Επισήμανε ότι με τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που έχουν σχεδιαστεί, ο Δήμος προσπαθεί να κρατήσει το κέντρο ζωντανό, ενώ γίνεται προσπάθεια για τη σύνταξη μελετών για την αντιμετώπιση της ανεργίας, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Η κοινωνική σύνθεση των αστέγων στην πρωτεύουσα, σημείωσε, έχει αλλάξει, καθώς το φαινόμενο δεν είναι πλέον κάποιων περιθωριακών, αλλά αγγίζει πολλά στρώματα του πληθυσμού .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παραμένουν απροστάτευτοι οι πολίτες στο κέντρο της Αθήνας

Μέτρα για να αλλάξει το κέντρο της Αθήνας

Έκθεση σοκ για το κέντρο της Αθήνας

SHARE:

24Media Network