"Δένουν" πρόσωπα με γεγονότα οι ανακριτές - Ετοιμάζονται τα κατηγορητήρια

"Δένουν" πρόσωπα με γεγονότα οι ανακριτές - Ετοιμάζονται τα κατηγορητήρια

Σε θέση να συνδέσουν πρόσωπα και γεγονότα είναι οι δύο ανακριτές, οι οποίοι ετοιμάζουν τα κατηγορητήρια για τους 21 συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής. Για δίωξη φρονημάτων κάνουν λόγο οι βουλευτές

Σε θέση να συνδέσουν πρόσωπα και γεγονότα είναι οι δύο Ειδικοί Ανακριτές Διαφθοράς, οι οποίοι ετοιμάζουν τα κατηγορητήρια για τους πέντε βουλευτές και τα 16 στελέχη της Χρυσής Αυγής που έχουν συλληφθεί.

Οι ανακριτές μελετούν την ογκώδη δικογραφία προκειμένου να εξειδικεύσουν σε καθέναν από τους κατηγορούμενους πράξεις διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, κακουργηματικού χαρακτήρα, που έχει αποδώσει ο εισαγγελέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει απεικονιστεί ποινικά η δράση της οργάνωσης και ο ρόλος των κατηγορουμένων σε συγκεκριμένες υποθέσεις, μεταξύ των οποίων τρεις ανθρωποκτονίες, δύο αλλοδαπών και του Παύλου Φύσσα, επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών και την πρόσφατη εναντίον μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα.

Οι απολογίες θα ξεκινήσουν την Τρίτη (01/10) με αυτές τριών στελεχών της Χρυσής Αυγής και το μεσημέρι θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία για τον γενικό γραμματέα του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο και τους βουλευτές Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Ηλία Παναγιώταρο και Νίκο Μίχο.

Οι υπόλοιποι εκ των 21 συνολικά συλληφθέντων θα απολογηθούν την επόμενη μέρα ενώ για τον βουλευτή Χρήστο Παππά, ο οποίος παραδόθηκε την Κυριακή (29/09) στις αρχές, η απολογία θα προσδιοριστεί εντός της εβδομάδας. Να σημειωθεί ότι εκκρεμεί η σύλληψη ακόμα 12 προσώπων.

Κρίσιμα στοιχεία που θα αξιοποιηθούν από τους δικαστικούς λειτουργούς περιλαμβάνονται τόσο στις καταθέσεις που έδωσαν δύο πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής όσο στις καταγεγραμμένες συνομιλίες μελών της ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία για άνοιγμα λογαριασμών εμπλεκόμενων προσώπων, στο πλαίσιο της διερεύνησης πράξεων νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Να τονιστεί ότι όλοι οι κατηγορούμενοι βουλευτές αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονται και κάνουν λόγο για δίωξη φρονημάτων.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network