Κερδίστε προσκλήσεις για το ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου της Ουρανίας Γκάσιου στο Μέγαρο Μουσικής

Κερδίστε προσκλήσεις για το ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου της Ουρανίας Γκάσιου στο Μέγαρο Μουσικής

Τέσσερις διπλές προσκλήσεις για να παρακολουθήσετε την οργανίστα του Μεγάρου Μουσικής, Ουρανία Γκάσιου, σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ δεξιοτεχνίας με κορυφαία έργα και τη συμμετοχή του δασκάλου της Νίκολας Κίναστον

Το News 247 σας δίνει την ευκαιρία να κερδίσετε τέσσερις διπλές προσκλήσεις για το Μέγαρο Μουσικής, την Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ και να παρακολουθήσετε ένα μοναδικό ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου από την Ουρανία Γκάσιου. Δηλώστε συμμετοχή, συμπληρώνοντας τη λίστα.

Κορυφαία έργα γραμμένα για το εκκλησιαστικό όργανο, από τη μόνιμη οργανίστα του Μεγάρου Ουρανία Γκάσιου. Την ”προλογίζει”, ο δάσκαλός της και διάσημος οργανίστας Νίκολας Κίναστον, με την Τοκάτα και Φούγκα BWV 565 του Μπαχ, ένα από τα σημαντικότερα και πιο δημοφιλή έργα του οργανικού ρεπερτορίου.

Το  ρεσιτάλ είναι μια βραδιά κατάνυξης  και στοχασμού, αντίδοτο στις δυσκολίες του πραγματικού κόσμου, με έργα Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και Γκέοργκ Μπέμ, δύο συνθετών, που έκαναν τον εκκλησιαστικό όργανο τον Βασιλιά των οργάνων.

Ο Μπαχ ήταν πασίγνωστος στην εποχή του ως συνθέτης έργων και βιρτουόζος του εκκλησιαστικού οργάνου, για το οποίο έγραψε περισσότερα από 30 έργα, όλα εμπνευσμένα από την ακλόνητη προτεσταντική του πίστη.  Ο Μπεμ, μεγαλύτερος σε ηλικία από τον Μπαχ,  Γερμανός οργανίστας και συνθέτης και αυτός, υπήρξε ισχυρή επιρροή για τον Μπαχ, που θαύμαζε τις σουίτες, τα πρελούδια και τις φούγκες του.

Ο Μπαχ  έδωσε στο όργανο τις μεγάλες στιγμές του και στο τεράστιο σώμα των συνθέσεών του για όργανο υπάρχουν θησαυροί, περίπλοκα, δυναμικά έργα, ωραίες μελωδίες, μια μορφή μαθηματικών σε μουσική εκδοχή. Τα έργα αυτά δημιουργούν μια ζεστή ευεξία και η ήρεμη ισορροπία του ίδιου του Μπαχ, διάχυτη στις συνθέσεις αυτές, ανοίγει ένα σύμπαν ασφάλειας και αποκάλυψης για τον ακροατή.

Προικισμένη μαθήτρια του Νίκολας  Κίναστον, υπότροφος του Συλλόγου των Φίλων της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και του Ιδρύματος Ωνάση, η Ουρανία Γκάσιου είναι η οργανίστα του Μεγάρου Μουσικής και της Γαλλικής Προτεσταντικής εκκλησίας του Λονδίνου.

Κάνει ήδη σόλο καριέρα στην Βρετανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και συμμετέχει σε κύκλους συναυλιών με άλλους οργανίστες, που έχουν διακριθεί διεθνώς. Η ίδια έχει διακριθεί σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, έχει εμφανιστεί σε μεγάλες αίθουσες συναυλιών και έχει ηχογραφήσει έργα Βρετανών συνθετών με δύο ιστορικά όργανα του Λονδίνου.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε πιάνο με τη Βίνια  Τσόπελα στο ωδείο Φίλιππος Νάκας και συνέχισε τις σπουδές της στο όργανο με υποτροφία της Βασιλικής Ακαδημίας Μουσικής του Λονδίνου. Αποφοίτησε με διάκριση και κέρδισε πολλούς επαίνους και διακρίσεις και όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές της τιμήθηκε από την Βασιλική Ακαδημία για τα « μουσικά και δεξιοτεχνικά της προσόντα» με βραβείο Χένρυ Σμαρτ και ανακηρύχθηκε Fellow  της Ακαδημίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τιμές εισιτηρίων: €9,00 – 15,00 – 22,00 – 30,00(Διακεκριμένη Ζώνη)

Ειδική τιμή: €5,00 (φοιτητές, παιδιά, άνεργοι, ΑΜΕΑ) 8,00 (65+, πολύτεκνοι)

Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333

και στην ιστοσελίδα του ΜΜΑ: www.megaron.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα