Δημοσιογράφοι ΕΡΤ: Κανένας στη "μαϊμού" ΕΡΤ

Δημοσιογράφοι ΕΡΤ: Κανένας στη "μαϊμού" ΕΡΤ

Με ψήφισμα τους, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ δηλώνουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν συμφωνούν με το μεταβατικό σχήμα λειτουργίας της κρατικής τηλεόρασης

Την αντίθεση τους στο μεταβατικό σχήμα λειτουργίας της ΕΡΤ, που προανήγγειλε ουσιαστικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εξέφρασαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο οι δημοσιογράφοι της κρατικής τηλεόρασης.

Με ψήφισμα τους, υπογραμμίζουν ότι κανένας δημοσιογράφος δεν πρόκειται να εργαστεί στη "μαϊμού" ΕΡΤ, κάνοντας λόγο για αγώνα που δεν επιδέχεται εκπτώσεις

Αναλυτικά το ψήφισμα των εργαζομένων της ΕΡΤ

"Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ συνεχίζουν με αποφασιστικότητα τον αγώνα τους για να κρατήσουν τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ανοιχτή και ζωντανή. Με «σύμμαχο» τον πολίτη, τους εργαζόμενους όλης της χώρας, τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, αντιστέκονται σθεναρά και ακούραστα στην υλοποίηση της κυβερνητικής απόφασης να «ρίξει μαύρο» στους δέκτες και να φιμώσει τα μικρόφωνα της ΕΡΤ.

Με την ίδια δύναμη οι δημοσιογράφοι της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης θα αγωνιστούν και για να αποτρέψουν τα όποια σχέδια μελετούν οι κυβερνώντες για ένα μεταβατικό σχήμα λειτουργίας της ΕΡΤ με ρευστό και πρόσκαιρο εργασιακό καθεστώς, προκειμένου να εκτονωθούν οι πολιτικές δονήσεις, που έχουν σημειωθεί στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης. Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ θα αντισταθούν σε κάθε επιχείρηση «συναλλαγής» που στοχεύει να ανοίξει η ΕΡΤ, με κυβερνητική σφραγίδα.

Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει κατηγορηματικά πως κανένας δημοσιογράφος δεν θα ανταποκριθεί στην ενδεχόμενη επιχείρηση εξαγοράς και στο εμπόριο ελπίδων για ένα μεροκάματο σε μία «μαϊμού» ΕΡΤ.

Κανένας δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ, απολυμένος – κατά την κυβέρνηση- εργαζόμενος στην ΕΡΤ, είτε συνάδελφος εκτός ΕΡΤ δεν πρόκειται να αποδεχτεί να «προσφέρει τις υπηρεσίες του» στην «επιχείρηση – σκούπα» του υπουργού Οικονομικών, με δίμηνες και τρίμηνες συμβάσεις.

Ο αγώνας για την ανοιχτή ΕΡΤ, με θεσμική κατοχύρωση, διαφανή λειτουργία, ανεξαρτησία, πολυφωνία και εργασιακή αξιοπρέπεια δεν συμβιβάζεται. Είναι αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας και δεν επιδέχεται εκπτώσεις".

SHARE:

24Media Network