Διοικητής νοσοκομείου-τραυματιοφορέας και security-οδηγός ασθενοφόρου στη Χίο

Διοικητής νοσοκομείου-τραυματιοφορέας και security-οδηγός ασθενοφόρου στη Χίο

Θύμα τροχαίου περίμενε μία ώρα το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που εκτελούσε βάρδια. Όταν αυτό έφτασε, είχε ανορθόδοξη σύνθεση πληρώματος. "Πλήρωσε" την καθυστέρηση ο άτυχος άνδρας

Τα προβλήματα που υπάρχουν στη Χίο (και όχι μόνο) με τη διαθεσιμότητα οδηγών ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, "πλήρωσε" ένας 48χρονος, θύμα τροχαίου.

Το περιστατικό συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της προηγούμενης Δευτέρας στον περιφερειακό δρόμο της πόλης. Ο άτυχος άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε σιδερένια κολόνα φωτισμού. Η διακομιδή του, ωστόσο, στο νοσοκομείο καθυστέρησε περίπου μία ώρα, αφού το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο που θα μπορούσε να καλύψει εκείνη τη στιγμή το συμβάν, βρισκόταν για διακομιδή ασθενούς από τη Βολισσό.

Μετά από αλλεπάλληλες κλήσεις και αφού το ασθενοφόρο δεν εμφανιζόταν, ο νέος διοικητής του νοσοκομείου πήρε τον τραυματιοφορέα της βάρδιας και τον security της πύλης για οδηγό και μία ώρα μετά το τροχαίο, έφτασε στο σημείο και παρέλαβε τον 48χρονο. Δυστυχώς, όμως, ο τελευταίος δεν άντεξε και κατέληξε στο νοσοκομείο, λίγη ώρα αργότερα.

"Κανένας δεν αναλάμβανε να μεταβεί στο περιστατικό. Έτσι πήρα τον  τραυματιοφορέα της βάρδιας και τον security της πύλης για οδηγό, τους είπα ότι τους παρέχω κάλυψη και στις 02:03 – ώρα επίσημα καταγεγραμμένη από την Τροχαία- βρεθήκαμε στο σημείο του συμβάντος. Οι ελλείψεις σε προσωπικό δεν δικαιολογούν παιχνίδια με τη ζωή του άλλου" δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Επιτροπάκης, που εκτέλεσε χρέη τραυματιοφορέα.

Και πρόσθεσε: "Δεν ξέρω με ποιο σκεπτικό δεν έγινε η κλήση του ασθενοφόρου της Αμανής, που βρίσκεται στη Βολισσό ακριβώς για να εξυπηρετεί τα περιστατικά της βόρειας Χίου. Όλα αυτά θα πρέπει να απαντηθούν στα πλαίσια της ΕΔΕ που θα διαταχθεί άμεσα. Θα διερευνηθούν τα πάντα, όχι απλά για να τιμωρηθούν, αλλά για να μάθουμε επιτέλους να λειτουργούμε σωστά".

Πληροφορίες από politischios.gr

SHARE:

24Media Network