ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

GOV.GR WALLET

Ψηφιακή ταυτότητα και δίπλωμα: Από πότε θα γίνονται δεκτά σε τράπεζες και εταιρείες τηλεφωνίας

Αντίστοιχη ισχύ με αυτή των φυσικών πιστοποιητικών, θα έχουν οι ψηφιακές ταυτότητες και διπλώματα. Μέσα στους επόμενους μήνες θα γίνονται δεκτά σε τράπεζες και εταιρείες τηλεφωνίας.

GOV.GR WALLET

Gov.gr Wallet: Πάνω από 44.000 ψηφιακές ταυτότητες και διπλώματα μέσα σε λίγες ώρες

Μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών στη νέα εφαρμογή Gov.gr Wallet καθώς, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέσα σε λίγες ώρες εκδόθηκαν περισσότερες από 44.000 ψηφιακές ταυτότητες και διπλώματα.

Κώστας Αχ. Καραμανλής

Κώστας Καραμανλής: Το ελληνικό κράτος δεν είναι πια "ψηφιακά αναλφάβητο" όπως πριν τρία χρόνια

Για ψηφιακή επανάσταση έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στην παρουσίαση της εφαρμογής Gov.gr Wallet, χαρακτηρίζοντας τη χώρα παράδειγμα προς μίμηση στον τομέα αυτό.

Η εφαρμογή Gov.gr Wallet

Gov.gr Wallet: Πώς θα κατεβάσετε ψηφιακή ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης - Η διαδικασία και το quick scan

Το Gov.gr Wallet είναι ήδη διαθέσιμο στα app stores των λογισμικών iOS και Android και η χρήση του θα είναι δυνατή τμηματικά σύμφωνα με το τελευταίο ψηφίο στον ΑΦΜ του πολίτη. Αναλυτικά πώς θα κατεβάσετε τα ψηφιακά αντίγραφα ταυτότητας και διπλώματος οδήγησης.

Αντιολισθητικές αλυσίδες

Δίπλωμα οδήγησης: Υποχρεωτική εκπαίδευση σε αντιολισθητικές αλυσίδες

Οι υποψήφιοι οδηγοί θα εκπαιδεύονται υποχρεωτικά και στην τοποθέτηση - αφαίρεση αντιολισθητικών αλυσίδων, σύμφωνα με εγκύκλιο του αρμόδιου υφυπουργού Μ. Παπαδόπουλου.

Οδηγός αυτοκινήτου (φωτογραφία αρχείου)

Ψηφιακά από σήμερα η ανανέωση άδειας οδήγησης - Βήμα βήμα η διαδικασία

Διαθέσιμες είναι από σήμερα μέσω του gov.gr οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την ανανέωση άδειας οδήγησης και τη χορήγηση αντίγραφου άδειας κυκλοφορίας. Αναλυτικά τα βήματα της διαδικασίας.

Δίπλωμα οδήγησης από τα 17, αλλά με συνοδό - Τι περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο

Δίπλωμα οδήγησης από τα 17, αλλά με συνοδό - Τι περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο

Νέο κατώτατο όριο ηλικίας σε θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τίτλο "Οδηγώντας με Ασφάλεια". Όλες οι αλλαγές.

Πρακτικές εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης

Καύσωνας: Τι ισχύει για τους υποψήφιους οδηγούς που δεν θα πάνε για πρακτικές εξετάσεις

Δεν θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις οι υποψήφιοι οδηγοί που δεν θα προσέλθουν για πρακτικές εξετάσεις όσο διαρκεί ο καύσωνας στην Αττική. Αναλυτικά τι πρέπει να κάνουν.

Δίπλωμα οδήγησης (φωτογραφία αρχείου)

Δίπλωμα οδήγησης: Ψηφιακά από σήμερα οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά για αντικατάσταση

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία τους, για την αντικατάσταση του διπλώματος οδήγησης με νέου τύπου και την έκδοση αντιγράφου σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής.

Αυτοκίνητα στους δρόμους της Αθήνας

Τι θα φέρει ο νέος ΚΟΚ: Online Point System - Πιο αυστηρές ποινές, αλλά όχι αύξηση προστίμων

Το σχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την οδική ασφάλεια περιλαμβάνει ολοκληρωμένες δράσεις για ασφαλείς δρόμους, υπεύθυνους οδηγούς, κυκλοφοριακή παιδεία και δίκαιους κανόνες για όλους. Υποχρεωτική κυκλοφοριακή αγωγή στα σχολεία.

Η οδήγηση γυρίζει σελίδα: Αυτοκίνητο με συνδρομή, χωρίς δεσμεύσεις - Όσα πρέπει να ξέρετε

Η οδήγηση γυρίζει σελίδα: Αυτοκίνητο με συνδρομή, χωρίς δεσμεύσεις - Όσα πρέπει να ξέρετε

Νέα πρωτοποριακή συνδρομητική υπηρεσία, για να έχεις αυτοκίνητο εύκολα και γρήγορα, για όποιο χρονικό διάστημα θες. Με το νέο Switch by Avis, διαλέγεις το αυτοκίνητο που ταιριάζει στις ανάγκες σου, με τρόπο ευέλικτο και οικονομικό. Ευρεία γκάμα οχημάτων με τρόπο ευέλικτο και οικονομικό από τη νέα υπηρεσία της Avis.

Μαθήματα οδήγησης από τα 17: "Φρένο στη διαφθορά" στις εξετάσεις για δίπλωμα

Μαθήματα οδήγησης από τα 17: "Φρένο στη διαφθορά" στις εξετάσεις για δίπλωμα

Στο τιμόνι από τα 17 τους έτη θα μπορούν να κάθονται οι επίδοξοι οδηγοί. 10 + 1 αλλαγές στην εκπαίδευση και τις εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών φέρνει το νομοσχέδιο που παρουσίασαν στο υπουργικό Καραμανλής- Κεφαλογιάννης 

Στιγμιότυπο από τροχαία αστυνομία

Διπλώματα οδήγησης: Τεράστια αναμονή - 10.000 αιτήσεις μόνο στην Κεντρική Μακεδονία

Αναμονή από έξι μήνες έως έναν χρόνο περιμένει τους υποψήφιους οδηγούς, όποτε ανοίξουν ξανά οι σχολές οδηγών στην χώρα, ενώ ενδεικτικά, στην Κεντρική Μακεδονία, εκκρεμούν 10.000 αιτήσεις.

Διπλώματα οδήγησης: Εξετάζεται η διεύρυνση ωραρίου για τις θεωρητικές εξετάσεις

Διπλώματα οδήγησης: Εξετάζεται η διεύρυνση ωραρίου για τις θεωρητικές εξετάσεις

Εξετάζεται η διεύρυνση του ωραρίου για τις εξετάσεις των θεωρητικών μαθημάτων στις σχολές οδηγών διότι από τις πολλές διακοπές έχουν συσσωρευτεί πολλοί υποψήφιοι.

Φωτογραφία αρχείου

Διπλώματα οδήγησης: Η ΚΥΑ και το αλαλούμ με τις μοτοσικλέτες

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, ο κάτοχος διπλώματος τύπου Β' αποκτά το δικαίωμα να οδηγεί μοτοσικλέτα μέχρι 125 κυβικά χωρίς εξετάσεις. Αντιδράσεις από τους εκπαιδευτές οδήγησης.