Δράσεις για την προστασία απόρων ζητούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Δράσεις για την προστασία απόρων ζητούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΕΓΟΥΣ (ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI) Eurokinissi

Κρούουν των κώδωνα κινδύνου 12 στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ζητούν συνεργασία της Εκκλησίας, του κράτους και των εθελοντών για να "προλάβουμε τα χειρότερα". Διαβάστε στο NEWS 247 τι ζητούν από τον πρωθυπουργό

Τη λήψη άμεσων στοχευμένων δράσεων κοινωνικής προστασίας και φροντίδας, ζητούν με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, 12 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Την πρόταση υπογράφουν οι βουλευτές, με πρώτο τον Δημήτρη Καρύδη, Χρύσα Αράπογλου, Γιώργος Αρβανιτίδης, Γιάννης Βλατής, Θανάσης Γικόνογλου, Μιχάλης Κατρίνης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Σπυροπάνος Μαργέλης, Σπύρος Μοσχόπουλος, Δημήτρης Παπουτσής, Όλγα Ρενταρή, Παύλος Στασινός.

Στην επιστολή της η ομάδα των “12”  σημειώνει ότι:

Η ανεργία, η φτώχεια, η ανέχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός εξαπλώνονται ολοένα και περισσότερο σε χιλιάδες συνανθρώπους μας. Πάνω από 20-25% έχουν αυξηθεί, σε σχέση με το 2010, οι συμπολίτες μας που προστρέχουν σε συσσίτια και είναι άστεγοι.

Η ελληνική κοινωνία ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις και τα θύματα της κρίσης είναι πρώτα απ΄όλα τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι. Έχουμε εκατοντάδες παραδείγματα μικρών παιδιών που υποσιτίζονται και δεν έχουν κάνει τα απαραίτητα εμβόλια”.

Ταυτόχρονα, οι “12” προτείνουν τη δημιουργία Εθνικής Επιτροπής, η οποία θα σχεδιάζει και θα συντονίζει τις δράσεις για την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, σημειώνοντας ότι “για να έχει ουσιαστικά και χειροπιαστά αποτελέσματα η παρέμβαση αυτή, θα πρέπει να γίνει σε συνεργασία του κράτους με δήμους, εκκλησία κοινωνικές οργανώσεις δημόσιες επιχειρήσεις και μέσα από δεσμευμένους πόρους και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επόμενη 4ετία”.

Οι βουλευτές, τονίζουν ακόμα την ανάγκη να αξιοποιηθούν άμεσα κάθε είδους εθελοντικές προσφορές και δράσεις, καθώς και οι εθνικοί και κυρίως οι κοινοτικοί πόροι, που όπως αναφέρουν, λιμνάζουν αναξιοποίητα στα αρμόδια υπουργεία, “διαφορετικά η ελληνική κοινωνία θα βρεθεί μπροστά σε πρωτόγνωρες καταστάσεις”, όπως υπογραμμίζουν.

“Στόχος μας είναι κανένα παιδί χωρίς γάλα, χωρίς εμβόλιο. Κανείς συνάνθρωπος μας να μην τρώει από τα σκουπίδια και να κοιμάται στις πλατείες, Πρέπει να τρέξουμε να προλάβουμε τα χειρότερα που έρχονται”, καταλήγουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα