ΕΦΕΤ

Ειδήσεις, ανακοινώσεις και ανακλήσεις τροφίμων από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Κολιός σε κονσέρβα (φωτογραφία αρχείου)

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κολιούς σε κονσέρβα

Κολιούς σε κονσέρβα ανακαλεί ο ΕΦΕΤ από την αγορά. Στο προϊόν διαπιστώθηκε η παρουσία ισταμίνης σε συγκέντρωση ανώτερη του επιτρεπόμενου ορίου.

Σαλάμι αέρος

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται σαλάμια αέρος

Ποια είναι τα τρία σαλάμια αέρος, δύο εκ των οποίων φέρουν το όνομα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, που ανακαλούνται λόγω λιστέριας.

Βαρβάκειος αγορά Φωτογραφία αρχείου

Σαρακοστή: Πώς να διαλέξετε σωστά χταπόδια, καλαμάρια και οστρακοειδή

Εντείνονται οι έλεγχοι στην αγορά την περίοδο της Σαρακοστής. Συμβουλές προς τους καταναλωτές από τον ΕΦΕΤ για την επιλογή τροφίμων που καταναλώνονται αυτές τις μέρες.

Φύλλο ζύμης, Αρχείο

ΕΦΕΤ: Ανάκληση φύλλου κρούστας λόγω μούχλας

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την εταιρεία την άμεση ανάκληση και απόσυρση της παρτίδας από την αγορά και παράλληλα καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Παιδικός Σταθμός (ΦΩΤΟ Αρχείου)

ΕΦΕΤ: Εντατικοί έλεγχοι σε βρεφονηπιακούς σταθμούς - Οδηγίες για τα γεύματα των παιδιών

Σε συστηματικούς ελέγχους, για την προστασία υγείας των παιδιών, στους βρεφονηπιακούς - παιδικούς σταθμούς ξεκινάει ο ΕΦΕΤ. Αναλυτικές οδηγίες για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται κατά την παροχή γευμάτων.

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Χρόνης Πολυχρονίου

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Χρόνης Πολυχρονίου

Ευχήθηκε "καλή επιτυχία" στον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη και ευχαρίστησε τον απερχόμενο υπουργό Σταύρο Αραχωβίτη, τους εργαζόμενους του ΕΦΕΤ, τις συναρμόδιες Υπηρεσίες Ελέγχου Τροφίμων, τις εγχώριες επιχειρήσεις τροφίμων, τους Έλληνες καταναλωτές και τους ανθρώπους των ΜΜΕ.