Βρέθηκαν οι προκηρύξεις των Πυρήνων της φωτιάς

Βρέθηκαν οι προκηρύξεις των Πυρήνων της φωτιάς
Έξι άνθρωποι συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην Νέα Ιωνία Βόλου, την Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011, τρεις από τους οποίους καταζητούνταν για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς". (EUROKINISSI // ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) Eurokinissi

Αρχεία για κείμενα ανάληψης ευθύνης σχετικά με την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη, εντοπίστηκαν σε υπολογιστή στη γιάφκα του Βόλου. Εντοπίστηκε αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο μέτωπο της τρομοκρατίας, καθώς προέκυψαν σημαντικά στοιχεία από την εξέταση του φορητού υπολογιστή που βρέθηκε σε γιάφκα στην οδό Ελλησπόντου 53 στη Νέα Ιωνία Βόλου.

Σύμφωνα με την αστυνομία βρέθηκαν αρχεία κειμένου, το οποίο είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα του διαδικτύου και αφορά, μεταξύ άλλων, σε ανάληψη της ευθύνης για την αποστολή εμπρηστικού πακέτου στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη.

Επίσης βρέθηκε αρχείο εγγράφου, που είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα και αφορά σε ανάληψη της ευθύνης για την αποστολή δεκατεσσάρων δεμάτων – βομβών τον περασμένο Νοέμβριο, σε πρεσβείες, οργανισμούς και την Άγκελα Μέρκελ, τον Νικολά Σαρκοζί και τον Σύλβιο Μπερλουσκόνι. Αναγράφει το όνομα της οργάνωσης και έχει και το σχετικό έμβλημα.

Ακόμα εντοπίστηκαν και αρχεία κειμένου,  που είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο και οι συγγραφείς του εξέφραζαν την αλληλεγγύη τους σε όσους είχαν συλληφθεί για συμμετοχή στην οργάνωση.

Υπογράφεται με τις ενδείξεις «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και συνοδεύεται από σχετικό έμβλημα.

Αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες

Από τη συνέχιση των ερευνών, το πρωί της Τετάρτης, στη συμβολή των οδών Βαλαωρίτου και Χρυσοστόμου Σμύρνης, στη Νέα Ιωνία Βόλου, βρέθηκε επιβατικό αυτοκίνητο, μάρκας NISSAN χρώματος μολυβί, το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Αυτές αντιστοιχούν σε ιδίας μάρκας επιβατικό αυτοκίνητο ( NISSAN SUNNY πράσινο), του οποίου η άδεια κυκλοφορίας είχε εκδοθεί στο νομό Αττικής.

 

Όπως διαπιστώθηκε, το αυτοκίνητο είχε κλαπεί τη νύχτα στις 9 προς 10 Μαρτίου του 2011 από την περιοχή του Βόλου. Η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου βρέθηκε και κατασχέθηκε εντός του διαμερίσματος της οδού Ελλησπόντου 53.

Σημειώνεται ότι το σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητο απέχει περίπου 1500 μέτρα από το διαμέρισμα, και είχαν παραποιηθεί εξωτερικά και εσωτερικά χαρακτηριστικά του, για να μην είναι αναγνωρίσιμο. Οι έρευνες συνεχίζονται

Προφυλακιστέοι πέντε από τους έξι

Μόνο ο Κώστας Παπαδόπουλος αφέθηκε ελεύθερος, με την επιβολή περιοριστικών όρων, ο οποίος είχε συληφθεί στο Χολαργό, ως μέλος της Οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά τις τυπικές απολογίες τους, οι πέντε συγκατηγορούμενοί του, που συνελήφθησαν στην Νέα Ιωνία Βόλου.

Ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ότι στον Κώστα Παπαδόπουλο πρέπει να επιβληθούν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης τρεις φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ για να αφεθεί ελεύθερος.

Ήταν ο μόνος από τους έξι ο οποίος αρνήθηκε κάθε σχέση του με ένοπλη βία.

Από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους ο Χρήστος Τσάκαλος απολογήθηκε για την υπόθεση του Βόλου, αλλά και για τις κατηγορίες που τον βάρυναν σχετικά με την αποστολή των παγιδευμένων πακέτων το περασμένο Νοέμβριο, ενώ η Όλγα Οικονομίδου απολογήθηκε για μία επιπλέον πράξη διακεκριμένης οπλοκατοχής, που αφορά τη δικογραφία του περασμένου Δεκεμβρίου για τις επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε σπίτια στον Πειραιά και τη Νέα Σμύρνη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα