Έγινε ληστής τραπεζών για να ξεπληρώσει το μόσχευμα του πατέρα του

Έγινε ληστής τραπεζών για να ξεπληρώσει το μόσχευμα του πατέρα του

Μια συγκλονιστική ιστορία "ξεδιπλώθηκε" σε δικαστήριο της Θεσσαλονίκης. Ένας 41χρονος κατέληξε να ληστέψει δύο τράπεζες προκειμένου να ξεπληρώσει χρέη που είχαν δημιουργηθεί λόγω σοβαρού προβλήματα υγείας του πατέρα του

Ληστής από ανάγκη έγινε ένας 41χρονος, ο οποίος κατέφυγε σε αυτή τη λύση προκειμένου να πληρώσει τα δανεικά που είχε πάρει για μόσχευμα, που θα έσωζε τη ζωή του καρκινοπαθή πατέρα του.

Ο άνδρας τον Μάρτιο και τον Αύγουστο του 2006 λήστεψε δύο τράπεζες με λεία 17.000 ευρώ. Τότε οι αστυνομικοί είχαν διακρίνει ότι πρόκειται για "ερασιτέχνη", κάτι που αποδείχτηκε λίγες ώρες μετά την δεύτερη ληστεία, όταν και συνελήφθη. Στο σπίτι του βρέθηκαν 10.000 ευρώ ενώ το υπόλοιπο ποσό που είχε αφαιρέσει από τις τράπεζες το επέστρεψε μερικούς μήνες αργότερα.

Στη δίκη, συγκλόνισε η προσωπική ιστορία του δράστη. "Δεν είμαι ληστής, έγινε σε μία περίοδο που ήμουν πολύ δύσκολα, δεν έχω πειράξει άνθρωπο στη ζωή μου. Ήμουν απελπισμένος, δεν σκέφτηκα καθόλου τις συνέπειες" είπε στην απολογία του, διευκρινίζοντας πως εισέβαλε σε τράπεζες και όχι σε σπίτια, επειδή "οι τράπεζες είναι απρόσωπες".

Και συνέχισε: "Εκείνη την περίοδο με πίεζαν όλοι να επιστρέψω τα χρήματα που δανείστηκα. Είχαμε δώσει με τον αδερφό μου 55.000 ευρώ για το μόσχευμα του πατέρα μου, όμως πέθανε την επόμενη μέρα που είχε φτάσει από τη Γερμανία, όπως μας είπαν οι γιατροί. Σκεφτείτε πως την ώρα της ληστείας είχα στο κινητό μου 104 κλήσεις από ανθρώπους στους οποίους χρωστούσα".

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο αδερφός του και ένας παιδικός του φίλος, οι οποίοι επιβεβαίωσαν τον αγώνα που έκανε για να βρει τα χρήματα που απαιτούνταν. "Του δάνεισα κι εγώ για να τον βοηθήσω, δεν μπορώ να εξηγήσω πώς το έκανε" σημείωσε ο φίλος του.

Ο 41χρονος, ο οποίος έχει φτιάξει τη ζωή του και ζει στο εξωτερικό, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών, που μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα, καθώς είχε επιστρέψει τα χρήματα που είχε αρπάξει. Η πρωτόδικη ποινή του ήταν φυλάκιση 5 ετών.

Πληροφορίες από makthes.gr

SHARE: