Άκης Σκέρτσος: “Θα προχωρήσουμε μαζί για να διορθώσουμε όσα στραβά έγιναν”

Άκης Σκέρτσος: “Θα προχωρήσουμε μαζί για να διορθώσουμε όσα στραβά έγιναν”
Άκης Σκέρτσος ΕΡΤ

Για θετική ψήφο και ανανέωση εντολής έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα και τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Όσα είπε για τα σενάρια εκλογών στις 25 Ιουνίου.

Τη δική του αποτίμηση μετά την καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος.

Ο κ. Σκέρτσος βρέθηκε στην εκπομπή “Συνδέσεις” την επομένη των εκλογών αναφέροντας πως “χθες, έκλεισε ένας πολιτικός κύκλος για τη χώρα που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της πολυετούς κρίσης και γέννησε κόμματα αντίδρασης και διαμαρτυρίας που ενθάρρυναν τον πολιτικό και κοινωνικό διχασμό και τη στασιμότητα”, κάνοντας λόγο για επιβράβευση μίας πολιτικής πρότασης που υπηρετεί μία πιο θετική ματιά και προοπτική για τη χώρα, “μία πολιτική πρόταση που λέει ότι η Ελλάδα έχει πολλά προβλήματα ακόμα, υστερεί σε πολλούς τομείς αλλά με πολλή δουλειά, με σκυμμένο το κεφάλι μπορούμε να είμαστε περήφανοι για τη χώρα μας, να είμαστε ακόμα και μεταξύ των καλύτερων της Ευρώπης”.

Στη συνέχεια, μιλώντας για την αναγνώριση λαθών, σχολίασε πως αυτό είναι μία πράξη ενηλικίωσης του πολιτικού συστήματος συνολικά και της κοινωνίΔας και ανέφερε πως “ο κόσμος γνωρίζει πως όταν ενεργείς θα κάνεις και λάθη και ο πρωθυπουργός μάς δίδαξε κάτι αυτά τα τέσσερα χρόνια. Ότι όταν κάνω ένα λάθος, το αναγνωρίζω, το αναδεικνύω, αναλαμβάνω την ευθύνη και δεσμεύομαι ότι θα το διορθώσω“.

Μιλώντας για θετική ψήφο και ανανέωση εντολής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η ΝΔ αύξησε τα ποσοστά της από το 2019, αναφέροντας ενδεικτικά πως στις προηγούμενες εκλογές είχαν λάβει 2.150.000 και αυτή τη στιγμή έλαβε 2.280.000 ψήφους.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο συνεργασίας για την αποφυγή προσφυγής σε δεύτερες κάλπες ο κ. Σκέρτσος δήλωσε ότι “ήδη έχουν γίνει τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς και τα αποτελέσματα της αντιπολίτευσης δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για να γίνουν κύκλοι διερευνητικών εντολών”.

Δήλωσε επίσης ότι το προεδρικό διάταγμα ορίζει μια συγκεκριμένη ημερομηνία για τη σύσταση της νέας βουλής και πρέπει να δούμε εάν μπορούμε να φέρουμε νωρίτερα την ημερομηνία σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνει το Σύνταγμα.

Αναφορικά με το εάν είναι εφικτή η ημερομηνία της 25ης Ιουνίου για τις δεύτερες εκλογές τόνισε ότι “εξετάζουμε αν μπορούμε να επιταχύνουμε τις δεύτερες εκλογές”, επισημαίνοντας ότι αυτές τις απαντήσεις θα τις έχουν μέσα στην ημέρα.

Ερωτηθείς εάν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραδώσει σημερα τη διερευνητική εντολή που αναμένεται να λάβει απάντησε καταφατικά. «Χθες έγιναν κάποιες επικοινωνίες με τους δύο αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ξέρω εάν επαναληφθούν και σήμερα» αποκαλύπτοντας ότι οι λεπτομέρειες της στρατηγικής της ΝΔ θα συζητηθούν στη σύσκεψη που θα γίνει αργότερα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα