Σπαρτιάτες: Συζητήθηκε στο Εκλογοδικείο η συμμετοχή τους στις εκλογές

Διαβάζεται σε 2'
Βασίλης Στίγκας
Βασίλης Στίγκας ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο εξέτασε το ζήτημα που έχει προκύψει γύρω από το αν έπρεπε να συμμετέχουν οι Σπαρτιάτες στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Ενώπιον του Εκλογοδικείου συζητήθηκαν οι ενστάσεις για το κόμμα των Σπαρτιατών και τη νομιμότητα της συμμετοχής του στη Βουλή.

Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο εξέτασε το ζήτημα που έχει προκύψει γύρω από το αν έπρεπε να συμμετέχουν οι Σπαρτιάτες στις τελευταίες εθνικές εκλογές, εφόσον πραγματικός τους ηγέτης δεν ήταν ο Βασίλειος Στίγκας όπως φαινόταν, αλλά ο καταδικασθείς για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.

Ειδικότερα, ο πληρεξούσιος δικηγόρος των ενιστάμενων, Κων. Μποτόπουλος εξήγησε κατά τη διαδικασία πως υπήρξε εξαπάτησή του εκλογικού σώματος και ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό αν δεν είχε λάβει χώρα αυτή η εξαπάτηση. Τόνισε δε πως οι έδρες των βουλευτών του κόμματος Σπαρτιάτες θα πρέπει να δοθούν στο πρώτο σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος.

Η πλευρά των βουλευτών των Σπαρτιατών ανέπτυξε τα επιχειρήματα της, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι δεν υιοθετεί ζήτημα εξαπάτησης. Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του κόμματος και βουλευτής, Β. Στίγκας, ανέφερε ότι δεν υπήρξε αχυράνθρωπος κανενός, ούτε του Ηλία Κασιδιάρη, με τον οποίο όπως είπε δεν είχε καμία επαφή, ούτε του Ιω. Λαγού, με τον οποίο όπως διευκρίνισε ουδέποτε συνέπραξε. Τόνισε δε, ότι το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη είχε σαν αποτέλεσμα να διοχετευθεί ένα μέρος των οπαδών του στους Σπαρτιάτες, δίχως αυτό να σημαίνει ότι υπήρξε κάποια συμφωνία μεταξύ τους.

Η πλευρά του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, Π. Δημητριάδη, αρνήθηκε την ύπαρξη κρυφής ηγεσίας και πως η νομιμότητα της συμμετοχής των Σπαρτιατών κρίθηκε από την Ολομέλεια του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Τέλος, ο βουλευτής Β΄ Πειραιά Αλέξανδρος Ζερβέας μέσω των δικηγόρων του, αιτήθηκε την αναβολή της απόφασης της ανώτατου δικαστηρίου μέχρι την ολοκλήρωση της ποινικής έρευνας που διενεργείται από τον Άρειο Πάγο.

Η κρίση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα