Αλέξης Τσίπρας από το Πασαλιμάνι: Την ιστορία δεν τη γράφουν οι κονδυλοφόροι της ελίτ αλλά ο λαός

Αλέξης Τσίπρας από το Πασαλιμάνι: Την ιστορία δεν τη γράφουν οι κονδυλοφόροι της ελίτ αλλά ο λαός
Ομιλία Αλέξη Τσίπρα στο Πασαλιμάνι

"Την ιστορία δεν τη γράφουν οι κονδυλοφόροι της ελίτ αλλά ο ίδιος ο λαός. Αυτός είναι που μας δίνει τη δύναμη για να μη λυγίζουμε στα δύσκολα, να συνεχίζουμε και να αντέχουμε Αυτό κάναμε τα χρόνια της κρίσης και καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια" είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο Πασαλιμάνι. "Ο λαός θα πει το άντε γεια στην ολιγαρχία", πρόσθεσε.

“Είναι μεγάλη μου χαρά τιμή να βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας το ιστορικό λιμάνι της χώρας” δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Πειραιά.

“Εδώ στην πιο πολύ τραγουδισμένη πόλη της χώρας μας την πόλη της εργατιάς την πόλη της νιότης και των ναυτικών” πρόσθεσε στην ομιλία του λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές,

“Νομίζω ότι σήμερα εσείς εδώ προχθές στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα ,στο Αιγάλεω, στην Πρέβεζα, στα Γιάννενα, στην Άρτα από παντού δίνουμε ένα μήνυμα ότι το πείραμα της μετά -δημοκρατίας που θέλησαν κάποιοι να φτιάξουν στη χώρα μας ένα πείραμα για να μπορέσουν να ελέγξουν τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού να ανακόψουν την ορμή τη λαϊκή που εκφράστηκε το 2015 είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: Το πείραμα σας απέτυχε και σας το λέμε εδώ από τον Πειραιά”.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Πασαλιμάνι

“Αντέξαμε στη φουρτούνα είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως ποιος θα κυβερνά θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός όχι οι δημοσκόποι. Δεν θα τους παίρνει ο ύπνος το βράδυ της Κυριακής”, πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Την άλλη Κυριακή θα πάρουν την αποφασιστική απάντηση από την μεγάλη πλειοψηφία

“Την άλλη Κυριακή θα πάρουν την αποφασιστική απάντηση από την μεγάλη πλειοψηφία, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας . Όμως πολίτες του Πειραιά η σημερινή συγκέντρωση εδώ στο Πασαλιμάνι μου δίνει την ευκαιρία να σας μιλήσω και γι’ αυτό το πείραμα της μετά – δημοκρατίας όπως το ονόμασα, είπε . Ο Πειραιάς ήταν πάντοτε όχι πειραματόζωο, όχι πείραμα μετά – δημοκρατίας αλλά το πεδίο της μάχης των αγώνων του δημοκρατικού λαϊκού και εργατικού κινήματος”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός μπροστά σε 6.000 πολίτες.

“Είναι γνωστό σε όλες και σε όλους ότι το παλιό πολιτικό σύστημα το παλιό κατεστημένο που χρεοκόπησε την πατρίδα μας από την πρώτη μέρα που ελληνικός λαός οδήγησε σε αυτή την μεγάλη νίκη σχεδίαζε την παλινόρθωση του” είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Πασαλιμάνι

“Στην αρχή σχεδίαζε την αποτυχία μας στις αξιολογήσεις, είχαν ταυτιστεί με τους πιο σκληρούς από τους δανειστές, έγραφαν στα tweet και στο facebook βάστα γερά Γερούν” συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Την ιστορία δεν τη γράφουν οι κονδυλοφόροι της ελίτ αλλά ο ίδιος ο λαός

“Την ιστορία δεν τη γράφουν οι κονδυλοφόροι της ελίτ αλλά ο ίδιος ο λαός. Αυτός είναι που μας δίνει τη δύναμη για να μη λυγίζουμε στα δύσκολα, να συνεχίζουμε & να αντέχουμε. Αυτό κάναμε τα χρόνια της κρίσης και καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Έχουμε πλέον τις βάσεις για να χτίσουμε την Ελλάδα της νέας εποχής

Έχουμε πλέον τις βάσεις για να χτίσουμε την Ελλάδα της νέας εποχής. Την απόφαση για το μέλλον της χώρας θα την πάρει ο ελληνικός λαός. Η ψήφος τον ελληνικού λαού θα μας δώσει την δυνατότητα να συνεχίσουμε.

Ομιλία Αλέξη Τσίπρα στο Πασαλιμάνι

Η Ελλάδα μέσα από τις θυσίες του ελληνικού λαού βγήκε από τα μνημόνια.

Δεν ερχόμαστε να σας πούμε ότι ζούμε σε ένα παράδεισο” δήλωσε ο πρωθυπουργός, “ξέρουμε ότι και σήμερα πολλοί συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν δυσκολίες, ξέρουμε ότι υπάρχουν δυσκολίες όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι βγάλαμε την οικονομία σε ξέφωτο και έχουμε τη δυνατότητα τις θυσίες του ελληνικού λαού να τις επιστρέψουμε τώρα στους πολλούς”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ομιλία του Πρωθυπουργου Αλέξη Τσίπρα στο Πασαλιμάνι την Κυριακή 19 Μαΐου 2019. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

“Η Ελλάδα μέσα από τις θυσίες του ελληνικού λαού βγήκε από τα μνημόνια. Πάνω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η 13η σύνταξη και η εγγύηση του εισοδήματος σας . Η ψήφος της Κυριακής είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην πορεία ανάταξης της χώρας. Ο λαός έχει καταλάβει πιο είναι το σχέδιο του ενός και ποιο είναι το πρόγραμμα του άλλου.

Ο λαός έχει καταλάβει πιο είναι το σχέδιο του ενός και ποιο είναι το πρόγραμμα του άλλου, τους βλέπω τις τελευταίες μέρες λίγο ανήσυχους. Που πήγαν δα εκείνα τα διθυραμβικά πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες που αγόρασαν και πληρώνουνε;”, αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

Ομιλία Αλέξη Τσίπρα στο Πασαλιμάνι

“Πού πήγαν εκείνες οι δημοσκοπήσεις που έδειχναν 15-17 μονάδες διαφορά” πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. “Που πήγε εκείνος ο περίπατος για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι 17 μονάδες έγιναν 10, έγιναν 7, έγιναν 5,5 και τώρα λένε μια ψήφος”, συμπλήρωσε.

“Τρέχουν να μαζέψουν τις δημοσκοπήσεις τους όπως μαζεύουν τους πάγκους στη λαϊκή όταν πιάνει βροχή. Έχουν φτάσει σε σημείο να κάνουν δηλώσεις για αλλοίωση αποτελέσματος, είπε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει πως τρέχουν να μαζέψουν τις δημοσκοπήσεις τους όπως μαζεύουν τους πάγκους στη λαϊκή όταν πιάνει βροχή”, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Για τη συσσώρευση δεκάδων μέσων ενημέρωσης στήριξης έκανε λόγο ο πρωθυπουργός μιλώντας για την αντιπολίτευση.

«Συσσωρεύοντας χρήμα δύναμη και μέσα ενημέρωσης είχαν ένα σκοπό να στρέψουν το δικό μας όπλο εναντίον μας και το δικό μας όπλο δεν ήταν τίποτε άλλο από το λαϊκό κόσμο και επειδή ο Πειραιάς είναι η πόλη του λαϊκού κόσμου, πρώτα στον Πειραιά κάνουν αυτό το μεγάλο πείραμα” δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Προσθέτοντας πως στόχος ήταν να ” δημιουργήσουν αμφιβολίες στο λαϊκό κόσμο για τις προθέσεις μας, την εντιμότητα μας, τους στόχους μας”,

“Η σημερινή σας παρουσία εδώ αλλά και το ρεύμα νίκης που εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα φανερώνει ένα πράγμα. Δεν αρκεί να έχεις λεφτά και μέσα ενημέρωσης, πρέπει να έχεις και αφήγημα, πρέπει να έχεις και σχέδιο, πρέπει να έχεις και όραμα” είπε ο πρωθυπουργός.

“Τουλάχιστον να μην τρομάζεις τον ελληνικό λαό και όσο ο καιρός περνάει και ο λαός μας τους καταλαβαίνει τόσο αρχίζει και τρομάζει με την παρουσία τους, είτε του πραγματικού και φανερού αρχηγού είτε του κρυφού αρχηγού ” τόνισε ο πρωθυπουργός κσι πρόσθεσε ” Όσο τους γυρνάει την πλάτη ο ελληνικός λαός τους πιάνει πανικός και μας πολεμούν με ακόμα περισσότερη λύσσα και με κάθε μέσο και κάθε τρόπο”.

“Χωρίς αρχές και όρια με ψέματα, απειλές, με λάσπη και προπαγάνδα και δεν κρατάνε τα προσχήματα ούτε την ψυχραιμία τους και βέβαια θέλω να τους πω κάτι μιας και είμαι εδώ στον Πειραιά” συμπλήρωσε αναφερόμενος στην επίθεση που δέχεται η κυβέρνηση.

“Νομίζουν ότι οι εκλογές είναι εικονική πραγματικότητα των μετρήσεων των στατιστικών των αναλύσεων και των δημοσκοπήσεων νομίζουν ότι οι εκλογές είναι σαν τους αγώνες του στοιχήματος που αν τους πληρώσεις καλά τους στήνεις. Νομίζουν ότι μπορούν να φτιάξουν τη δίκη τους παράγκα της επικοινωνίας για να κερδίσουν τον αγώνα κάνουν μεγάλο λάθος” είπε ο πρωθυπουργός.

“Φανερός και κρυφός αρχηγός κάνουν ένα μεγάλο λάθος: Μπορεί να έχουνε χρήματα για να αγοράσουν δημάρχους να αγοράσουν βουλευτές να αγοράσουν εφημερίδες να αγοράσουν δημοσιογράφους μπορεί να έχουν χρήματα για να τα αγοράσουν όλα ένα πράγμα όμως δεν μπορούν να αγοράσουν, την ψήφο και την κρίση του ελληνικού λαού , ” πρόσθεσε.

Ο Πειραιάς δεν θα γίνει υποχείριο και εργαλείο σκοτεινών κυκλωμάτων εκτός δημοκρατικού ελέγχου, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

“Ο λαός θα πει το “άντε γεια στους Βαρώνους της ολιγαρχίας”, κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα