Αλέξης Τσίπρας για τη νέα θητεία: Πρώτη κρίσιμη μάχη αυτή της απομείωσης του χρέους

Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" Πάνο Καμμένο την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλ. Κουμουνδούρου.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" Πάνο Καμμένο την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλ. Κουμουνδούρου. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Μιλώντας στο πολιτικό όργανο πολιτικής ευθύνης ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους στόχους της κυβέρνησης που σχηματίζεται τις επόμενες ημέρες, την ανάγκη βελτίωσης των αδυναμιών του περασμένου επταμήνου και την αναδιοργάνωση του κόμματος

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό όργανο εκλογικής ευθύνης, προκειμένου να γίνει αποτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών. Εκεί ο πρωθυπουργός που ορκίζεται το βράδυ της  ίδιας μέρας, έδωσε τους βασικούς άξονες της πολιτικής που προτίθεται να ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση.

"Ο ελληνικός λαός έδωσε μια καθαρή λαϊκή εντολή, για να προχωρήσουμε ενωμένοι σε βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις, για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση” σημείωσε σύμφωνα με πηγές από την Κουμουνδούρου, ενώ αναφέρθηκε επίσης στον ρόλο που καλείται να παίξει το νέο κυβερνητικό σχήμα, διορθώνοντας αστοχίες και αδυναμίες της προηγούμενης 7μηνης περιόδου.

Άμεσος στόχος η σταθερότητα

“Άμεσος στόχος της επόμενης περιόδου η πλήρης αποκατάσταση της σταθερότητας στην οικονομία και στη λειτουργία των τραπεζών, η διεύρυνση του εδάφους που κερδίσαμε στη διαπραγμάτευση, με πρώτη κρίσιμη μάχη αυτή της απομείωσης του χρέους" είπε ο Αλέξης Τσίπρας, δίνοντας το πλαίσιο των βασικών προτεραιοτήτων της νέας κυβέρνησης.

"Ταυτόχρονα, θα πρέπει με αποφασιστικότητα να προχωρήσουμε σε μεγάλες τομές, μάχη με το σύστημα της διαπλοκής, για την αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου στην ελληνική κοινωνία" συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανασυγκρότηση του κόμματος και της Νεολαίας

Ο Αλέξης Τσίπρας όμως αναφέρθηκε και στα ζητήματα που αφορούν στο ίδιο το κόμμα, ιδιαίτερα μετά τη διάσπαση και την αποχώρηση σύσσωμης της νεολαίας του. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την αναγκαιότητα οργανωτικής ανασυγκρότησης του Κόμματος και της Νεολαίας, ώστε να αντιστοιχιστεί η οργανωτική βάση του ΣΥΡΙΖΑ, με τους εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που τον στηρίζουν ενεργά. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι αναγκαία μια διαφορετική λειτουργία του κόμματος, με συλλογική λειτουργία των οργάνων, χωρίς μηχανισμούς και ομαδοποιήσεις, ως ένα σύγχρονος πλουραλιστικός φορέας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας σε Καμμένο: Διαψεύσθηκαν όσοι έκαναν σχέδια για παρένθεση

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Γιούνκερ

SHARE: