Ανδρέας Μιχαηλίδης για ιερέα στη Χίο: Πρωτοφανές το επεισόδιο – Μου πέταξε τα κέρματα “στην ψύχρα”

Ανδρέας Μιχαηλίδης για ιερέα στη Χίο: Πρωτοφανές το επεισόδιο – Μου πέταξε τα κέρματα “στην ψύχρα”
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης Eurokinissi

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 για την επίθεση που δέχτηκε από ιερέα, μετά το τέλος μνημοσύνου, σε εκκλησία της Χίου.

“Πρωτοφανές” χαρακτήρισε το περιστατικό που βίωσε στη Χίο, όπου ένας ιερέας του πέταξε κέρματα στο πρόσωπο, εν μέσω της τέλεσης μνημοσύνου και μέσα στην εκκλησία, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαληλίδης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 στους 88,6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε το συμβάν, λέγοντας πως ο ιερέας έχοντας μόλις ολοκληρώσει την τέλεση του μνημοσύνου κι ενώ φορούσε ακόμη τα άμφιά του, “θεώρησε ότι έπρεπε να διαμαρτυρηθεί για το ζήτημα της Μακεδονίας, πετώντας μία χούφτα με κέρματα στο πρόσωπο του βουλευτή”, κοσμώντας τον με χαρακτηρισμούς περί προδοτών.

“Στην ψύχρα, ακριβώς όταν τελείωσε η θεία λειτουργία, ενώ είχα πάει στην τεθλιμμένη οικογένεια, να τους συλλυπηθώ. Πριν 40 ημέρες είχαν χάσει έναν νέο άνθρωπο. Φανταστείτε τον ιερέα, που είχε μόλις τελειώσει το μνημόσυνο, να προβαίνει σε αυτές τις ενέργειες”, είπε ο κ. Μιχαηλίδης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη, όπως είπε, συντάξει αναλυτική αναφορά προς τον Μητροπολίτη Χίου, την οποία κοινοποίησε στην Ιερά Σύνοδο και τον Αρχιεπίσκοπο.

Στην αναφορά του ζητά από τον μητροπολίτη Χίου, του οποίου την πρώτη αντίδραση χαρακτήρισε “χλιαρή”, να επιληφθεί ως ιερατικός προϊστάμενος του ιερέα, να ελέγξει το περιστατικό και να τον ενημερώσει για την όποια έκβαση.

Ο κ. Μιχαηλίδης, κλείνοντας, χαρακτήρισε “πρωτόγνωρο” το γεγονός, που προκάλεσε την αντίδραση των παρισταμένων, οι οποίοι ανεξάρτητα από την άποψη που έχουν για το Μακεδονικό, σύσσωμοι εξέφρασαν την οργή τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα