Αποτελέσματα εκλογών 2015: Ο εκλογικός νόμος άφησε εκτός Βουλής τον Ευριπίδη Στυλιανίδη

Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δαημοκρατίας την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δαημοκρατίας την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης είναι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, που έμεινε εκτός Βουλής, λόγω του εκλογικού νόμου και της εφαρμογής του στην τριεδρική περιφέρεια της Ροδόπης

Μία έδρα λιγότερη καταλαμβάνει η ΝΔ σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου, βάσει των αποτελεσμάτων.

Η έδρα που χάνει η ΝΔ στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, είναι της Ροδόπης, όπου λόγω εκλογικού νόμου, παρότι κατατάσσεται δεύτερο κόμμα, με περισσότερες ψήφους από το τρίτο Ποτάμι, χάνει την έδρα, την οποία θα κέρδιζε ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Πρόκειται για ένα από τα παράδοξα του ισχύοντος εκλογικού νόμου (Παυλόπουλου), που προβλέπει για τριεδρικές Περιφέρειες, λόγω εξομάλυνσης η έδρα από το δεύτερο κόμμα, να πηγαίνει στο τρίτο.

Σημειώνεται, ότι όχι μόνο η ΝΔ ήταν το δεύτερο σε ψήφους κόμμα στη Ροδόπη, αλλά σημείωσε και αύξηση των ψήφων, σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου.

Ως εκ τούτου, οι βουλευτές που εκλέγονται στη Ροδόπη είναι οι εξής:

ΣΥΡΙΖΑ (2): Μουσταφά Μουσταφά, Καρά Γιουσούφ Αϊχάν

Το Ποτάμι (1): Αχμέτ Ιλχάν

Σημειώνεται ακόμα, ότι είναι η πρώτη φορά που στη Ροδόπη εκλέγονται βουλευτές τρεις Μουσουλμάνοι και κανένας Χριστιανός.

Τριεδρικές είναι οι περιφέρειες Αρκαδίας, Αργολίδας, Λακωνίας, Αρτας, Δράμας, Κιλκίς, Ξάνθης, Ροδόπης, Χαλκιδικής, Κέρκυρας και Λέσβου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αποτελέσματα εκλογών 2015: Οι 300 βουλευτές της νέας οκτακομματικής Βουλής

SHARE:

24Media Network