Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ: Ανήθικη και παράλογη πολιτική πράξη το νέο κόμμα Παπανδρέου

Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ: Ανήθικη και παράλογη πολιτική πράξη το νέο κόμμα Παπανδρέου
Meeting of the BSEC Committee of Senior Officials, Thessaloniki, Greece on Dec. 12, 2014. Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Άμεση ήταν η αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη στην επικείμενη ανακοίνωση του κόμματος του πρώην πρωθυπουργό. Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για ίδρυση προσωπικού ιδιόκτητου κόμματος

Μετά τις προσπάθειες να βρεθεί λύση και να αποτραπεί το… μοιραίο, το ΠΑΣΟΚ περνά στην αντεπίθεση με αφορμή την ανακοίνωση της ίδρυσης κόμματος από τον πρώην πρόεδρό του. Οι υπεύθυνοι της Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για “ιδιόκτητο κόμμα”, που “αποτελεί ανήθικη και παράλογη πολιτική πράξη που συντελείται με την εν ψυχρώ προσπάθεια του κ. Γιώργου Παπανδρέου να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ”!

Από το ΠΑΣΟΚ τονίζουν πως δεν υπάρχει καμιά πολιτική διαφωνία ανάμεσα σε όσα πρεσβεύει το σοσιαλιστικό κίνημα και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου και αναρωτιούνται ποιος είναι ο λόγος που προχωρά ο πρώην πρωθυπουργός σε αυτό το εγχείρημα. “Ποιός είναι συνεπώς ο λόγος που οδηγεί έναν πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό, τον άνθρωπο που έλαβε τις καταλυτικές αποφάσεις για την ένταξη στο αρχικό μνημόνιο το 2010,  να επιχειρεί να διασπάσει  το κόμμα του;” διερωτώνται στη Χαριλάου Τρικούπη, εντάσσοντας με σαφήνεια στο κάδρο τον ενεργό ρόλο Παπανδρέου στην ένταξη της Ελλάδας στο μνημόνιο.

Το ΠΑΣΟΚ σε μια οργισμένη επίθεση καταλήγει πως “οποίοι τιμούν και σέβονται το όνομα Παπανδρέου ξέρουν να κάνουν τη διάκριση  ανάμεσα στον Ανδρέα Παπανδρέου και τον κ. Γιώργο Παπανδρέου”, προσπαθώντας (μάταια η αλήθεια είναι) να καταδείξουν με την ανακοίνωσή τους πως δεν θα ασχοληθούν περαιτέρω με το “Κίνημα Αλλαγής” μιας και “το ΠΑΣΟΚ ασχολείται με τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τους πολίτες ως εγγυητής της εθνικής σταθερότητας, ιδίως τώρα που η χώρα οδηγείται εκβιαστικά σε εκλογές και το μεγάλο  ερώτημα είναι το πώς θα σταθεί όρθια.”

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση όπως την απέστειλε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ:

Μας θλίβει η ανήθικη και παράλογη πολιτική πράξη που συντελείται με την εν ψυχρώ προσπάθεια του κ. Γιώργου Παπανδρέου να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ και λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές να ιδρύσει το δικό του προσωπικό και ιδιόκτητο κόμμα! 

Ελπίζαμε ότι τελικά θα ακούσει τη φωνή της παραταξιακής και εθνικής ευθύνης και τις εκκλήσεις για ενότητα. Διαψευσθήκαμε. Η απόφαση του ήταν ειλημμένη εδώ και καιρό και δεν χρειαζόταν ούτε καν προσχήματα.

Δυστυχώς συμπεριφέρεται ως κληρονόμος που θέλει να καταστρέψει το ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε ο πατέρας του. Το ΠΑΣΟΚ που τον τίμησε εκλέγοντας τον πρόεδρο του και αναδεικνύοντας τον σε πρωθυπουργό. Δεν θα το καταφέρει.

Όπως είπε ο Ανδρέας Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ ούτε κληρονομείται, ούτε τεμαχίζεται.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου προχωρά στην εφαρμογή της προσωπικής του στρατηγικής χωρίς να έχει καμία πραγματική πολιτική  διαφωνία.

Ποιός είναι συνεπώς ο λόγος που οδηγεί έναν πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό, τον άνθρωπο που έλαβε τις καταλυτικές αποφάσεις για την ένταξη στο αρχικό μνημόνιο το 2010,  να επιχειρεί να διασπάσει  το κόμμα του;

Η τοποθέτηση του τώρα γίνεται άραγε από σκοπιά «μνημονιακή» ή μήπως «αντιμνημονιακή»;!

Δεν υπάρχει πολιτικός λόγος, ούτε ιστορική και ηθική βάση. Τα κίνητρα είναι στενά προσωπικά.

Δεν διαχωρίζει τη θέση του από το ΠΑΣΟΚ του σημερινού προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου – όπως λένε κάποιοι εκφραστές του  – αλλά από τον ιστορικό φορέα της δημοκρατικής παράταξης, το ΠΑΣΟΚ που ανήκει στην κοινωνική του βάση, αυτή που άντεξε και αντιστάθηκε στις μεγάλες προκλήσεις της κρίσης.

Οποίοι τιμούν και σέβονται το όνομα Παπανδρέου ξέρουν να κάνουν τη διάκριση  ανάμεσα στον Ανδρέα Παπανδρέου και τον κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Το ΠΑΣΟΚ ασχολείται με τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τους πολίτες ως εγγυητής της εθνικής σταθερότητας, ιδίως τώρα που η χώρα οδηγείται εκβιαστικά σε εκλογές και το μεγάλο  ερώτημα είναι το πώς θα σταθεί όρθια.

Εμείς κρατάμε ψηλά την ευθύνη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα