Χριστοδουλοπούλου: Ζητώ συγγνώμη - Δεν θα είμαι υποψήφια στις εκλογές

H Τασία Χριστοδουλοπούλου
H Τασία Χριστοδουλοπούλου EUROKINISSI

Η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις της για τη μετάταξη της κόρης της στη Βουλή, ζήτησε συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ, την κυβέρνηση και τους συντρόφους της που, όπως είπε, τους στεναχώρησε και ανακοίνωσε την απόφασή της να μην συμμετάσχει στις εκλογές.

Την απόφασή της να μην συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τασία Χριστοδουλοπούλου, μετά τις αποκαλύψεις για τη μετάταξη της κόρης της στη Βουλή.

Μιλώντας στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" στον ΑΝΤ1, η κ. Χριστοδουλοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ, την κυβέρνηση και τους συντρόφους της που, όπως είπε, τους στεναχώρησε και ανακοίνωσε την απόφασή της να μην συμμετάσχει στις εκλογές.

«Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε να εξηγηθώ και να εξηγήσω, παρόλα αυτά δεν θα το κάνω. Θέλω μόνο να αξιοποιήσω την ευκαιρία που μου δίνετε για να ζητήσω συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ, την κυβέρνηση, τους φίλους και τους συντρόφους μου που τους στεναχώρησα. Δυστυχώς δεν μπορώ να επανορθώσω με διαφορετικό τρόπο, παρά μόνο με το ελάχιστο που μπορώ: Να μη συμμετέχω ως υποψήφια στις εθνικές εκλογές» είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου, αναφέροντας παράλληλα πως θα εκδώσει αναλυτική ανακοίνωση.

ADVERTISING

"Αξιοποιήθηκαν γνωριμίες"

Οι δηλώσεις της κας Χριστοδουλοπούλου, η οποία παραδέχτηκε πως η κόρη της μετατάχθηκε στη Βουλή εξαιτίας των διασυνδέσεών της, προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε εκπομπή του Alpha και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, η αντιπρόεδρος της Βουλής είπε:

«Με την έννοια που το λέμε ότι δεν θα μπορούσε ο καθένας να αποσπαστεί στη Βουλή, ώστε στη συνέχεια να μεταταχτεί, υπάρχει ένα ζήτημα ότι αξιοποιήθηκαν γνωριμίες, διασυνδέσεις κ.τλ. Δεν το συζητάμε αυτό και ούτε θέλω να πω ότι ήταν γνωστά τα προσόντα της και η Βουλή βγήκε και φώναζε "έλα εδώ"… τα προσόντα (σ.σ. της κόρης της) τα έχουν και άλλοι άνθρωποι, αυτή εργαζόταν».

Η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής πρόσθεσε ότι η κόρη της υπηρετούσε στα Ελληνικά Ταχυδρομεία από το 2004, όπου και δούλεψε στην επαρχία, αλλά ανέβηκε γρήγορα στην ιεραρχία που δεν μπορούσε να ασκήσει τα καθήκοντά της βάσει προσόντων.

«Της είπαν να γίνει διευθύντρια υποκαταστήματος, αλλά δεν ήθελε», διευκρίνισε στην απάντησή της η κυρία Χριστοδουλοπούλου και έτσι επέλεξε τη Βουλή των Ελλήνων.

Όπως είπε, αρχικά υπέβαλε αίτηση απόσπασης και στη συνέχεια μετάταξης, κάνοντας χρήση της σχετικής νομοθεσίας.

Τέλος, η κ. Χριστοδουλοπούλου υποστήριξε ότι η κόρη της δεν επιβαρύνει το Δημόσιο, αφού ήδη εργαζόταν σε αυτό και πριν τη μετάταξή της στη Βουλή.

Λίγη ώρα αργότερα εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Κατηγορούμαι και σπεύδω να δώσω εξηγήσεις.

Η κόρη μου, μόνιμη υπάλληλος στα ΕΛΤΑ, όπου διορίστηκε εκεί από το 2004 μετά από εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ,αποσπάστηκε στη Βουλήτον Δεκέμβριο του 2018. Με την υπ’ αριθμό 2397/8-2-2019 απόφασητης Ολομέλειας της Βουλής [ΦΕΚ 18/8-2-2019], προβλέφθηκε,με το άρθρο 12,ότι όσοι υπηρετούν στη Βουλή με απόσπαση κατά την 20/1/2019, μπορούν να υποβάλουν αίτηση μετάταξης με βάση το νόμο 4440/2016 για την κινητικότητα στο δημόσιο.

Αυτής της πρόβλεψης έκανε χρήση η κόρη μου.Η διαδικασία έγκρισης της μετάταξης ολοκληρώθηκε μόλις προχθές.

Σε αυτή την πρόβλεψη αναφέρθηκα με ευθύτητα χθες σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων στο κανάλι Alpha, για ν’ ακολουθήσει η παρεξήγηση της απάντησής μου, την οποία πολλοί εξέλαβαν ως προκλητικά κυνική.

Όταν κλήθηκα να απαντήσω στο «εάν το νόμιμο είναι και ηθικό», παραδέχθηκα, λογοδοτώντας, χωρίς υπεκφυγές, ότι η δυνατότητα που είχα για άμεση ενημέρωση και γνώση ρυθμίσεων και διαδικασιών, των οποίων στη συνέχεια έκανε χρήση η κόρη μου, συγκροτεί όντως προνόμιο. Η ατυχής,ίσως,έκφραση για αξιοποίηση γνωριμιών και διασυνδέσεων σε αυτό αναφερόταν. Το δε προνόμιο, στο οποίο προαναφέρθηκα, αφορά κυρίως τη διαδικασία και την επιδίωξη της απόσπασηςκαι όχι της μετάταξης.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να επεκταθώ σε εξηγήσεις προσωπικού χαρακτήρα. Δεν θα αναζητήσω άλλοθι. Η ιστορία μου και η πορεία μου είναι γνωστή σε όλους. Πίστευα ότι αυτή, μαζί με την ειλικρίνειά μου, θα συνεκτιμηθεί. Διαψεύστηκα.

Ζητώ συγγνώμη από όλες και όλους για τη στενοχώρια ή και τον κλονισμό εμπιστοσύνης που τους προκάλεσα.

Ανεξάρτητα απ’ όλα τα παραπάνω, το κακό βαραίνει αποκλειστικά και μόνο εμένα. Καμιά ευθύνη δεν έχουν η κυβέρνηση, η Βουλή και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφασή μου να μην θέσω υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές, είναι ειλημμένη ήδη από χθες, ως οφειλόμενη ελάχιστη κίνηση. Ενημέρωσα σχετικά τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής».

Αθήνα, 7/6/2019

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εκλογές 2019, Εθνικές Εκλογές 2019
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το ρουσφέτι ποτέ δεν πεθαίνει

Ατόπημα Χριστοδουλοπούλου: Αξιοποιήθηκαν γνωριμίες για τη μετάταξη της κόρης μου στη Βουλή

Παραιτήθηκαν δύο συγγενείς εργαζομένων στη Βουλή για λόγους ευθιξίας

Απάντηση Σταθάκη για μετάταξη πρώην συμβούλου του στο κοινοβούλιο

SHARE:

24Media Network