Δεν κατεβαίνει στις εκλογές το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου

Ομιλία του προέδρου του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργου Παπανδρέου στην Πανελλαδική συνδιάσκεψη του κόμματος, το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
Ομιλία του προέδρου του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργου Παπανδρέου στην Πανελλαδική συνδιάσκεψη του κόμματος, το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) EUROKINISSI

Μετά το ναυάγιο της συμπόρευσης με το ΠΑΣΟΚ και επικαλούμενος οικονομικές δυσχέρειες, ο πρώην πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως αδυνατεί να κατέλθει αυτόνομα στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη

Δεν θα κατέβει στις εκλογές το ΚΙΔΗΣΟ. Ο Γιώργος Παπανδρέου με μια λιτή του δήλωση ανακοίνωσε πριν από λίγο την απόφασή του να μην πάρει μέρος το ΚΙΔΗΣΟ στις εκλογές, επικαλούμενος κατά βάση οικονομικούς λόγους.

«Αγωνιστήκαμε ήδη σε δύο εκλογικές μάχες μέσα σε λίγους μήνες με πενιχρά μέσα. Απέναντι στις επιλογές και την απροκάλυπτα αρνητική στάση των κατεστημένων δυνάμεων της χώρας.

Τα οικονομικά μέσα που διαθέτουμε δεν επιτρέπουν να συμμετέχουμε με αξιοπιστία σε μια τρίτη μάχη άμεσα», υπογραμμίζει ο κ. Παπανδρέου ενώ συμπληρώνει: «Ό,τι κάναμε δικαιώθηκε. Πορευτήκαμε πάντα με συνέπεια στις αρχές μας και με αξιοπρέπεια. Συγκρουστήκαμε και συγκρουόμαστε με κατεστημένες αντιλήψεις, πρακτικές και συμφέροντα.

Με κατεστημένα, που όλο και περισσότερο στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο, πλήττουν τη Δημοκρατία. Υπονομεύουν τη δημοκρατική έκφραση του πολίτη, καθώς αποτελούν καθοριστικό παράγοντα στη λειτουργία των ΜΜΕ και τη στήριξη παραγόντων της πολιτικής με αντάλλαγμα να γίνονται υποχείριά τους. Σε ό,τι με αφορά, δεν έγινα και δεν θα γίνω».

Ο επικεφαλής του ΚΙΔΗΣΟ δηλώνει στα στελέχη και τα μέλη του ότι «θα συνεχίσουμε να δίνουμε. Δυναμώνοντας το ΚΙΝΗΜΑ μας, ώστε να αποτελέσει τον καταλύτη της ανασυγκρότησης του προοδευτικού χώρου, προκειμένου να υπηρετήσουμε αποτελεσματικά και με συνέπεια τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού και της χώρας. Ευχαριστώ προσωπικά, κάθε φίλο, κάθε μέλος, κάθε στέλεχος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ».

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Παπανδρέου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Γεννηματά ζητά από τον Παπανδρέου να διαλύσει το ΚΙΔΗΣΟ για να συνεργαστούν

Γεννηματά: Νέα αρχή για το ΠΑΣΟΚ. Η εποχή της λεηλασίας τελείωσε

SHARE: