Διαφώνησαν στη διακομματική για τον τηλεοπτικό χρόνο

Διαφώνησαν στη διακομματική για τον τηλεοπτικό χρόνο
ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ (DEBATE) ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ. ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Διακόπηκε η συνεδρίαση της της διακομματικής επιτροπής. Η ΝΔ αντέδρασε στην πρόταση Μανιτάκη. Θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση

Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε κατά τη συνεδρίαση της διακομματικής, ή πρόταση του υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη για τη διανομή του τηλεοπτικού χρόνου.

Η επιτροπή ως εκ τούτου θα συνέλθει εκ νέου και ο κ.Μανιτάκης θα φέρει νέα πρόταση. Ο υπουργός Εσωτερικών πρότεινε σύμφωνα με πληροφορίες να δοθεί 32,56% του τηλεοπτικου χρονου στο ΣΥΡΙΖΑ, το 4% στη Λαϊκή Ενότητα και στη ΝΔ το 21,90%.

Οι εκπρόσωποι της ΝΔ στη διακομματική (Βούλτεψη, Δασκαλάκης, Λεκέας) διαφώνησαν καθώς συνολικά ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΕ πιάνουν τα εκλογικά ποσοστά του Ιανουαρίου (36,6%), η ΝΔ υπολείπεται κατά σχεδόν 6 μονάδες.

Ο κ. Μανιτάκης θα επανέλθει με νέα πρόταση που θα υπολογίζει κατά 60% το εκλογικό ποσοστό των κομμάτων και κατά 40% την κοινοβουλευτική τους δύναμη. Πιθανότατα επίσης στον τηλεοπτικό χρόνο δε θα συνυπολογίζεται ή μετάδοση των επισκέψεων των αρχηγών στη ΔΕΘ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα