Διευκρινίσεις Μάρδα στην ΚΕΔΕ για τα διαθέσιμα. Σφοδρές αντιδράσεις

Διευκρινίσεις Μάρδα στην ΚΕΔΕ για τα διαθέσιμα. Σφοδρές αντιδράσεις
ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛ. ΥΠ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΔΑ (EUROKINISSI/--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ Eurokinissi

Ποιοι είναι οι όροι, με τους οποίους θα διατεθούν τα χρήματα των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδας, σύμφωνα με όσα διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ (Vid)

Διευκρινίσεις σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που αφορά στην εκταμίευση των διαθεσίμων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην Τράπεζα της Ελλάδος, έδωσε στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, την Τρίτη (21/04) ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Σύμφωνα με όσα είπε, η διάθεση αυτών των χρημάτων σε ειδικό λογαριασμό στη ΤτΕ προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση σε έκτακτη ανάγκη, θα γίνει με τους εξής όρους:

Οι δήμοι θα αποστείλλουν ενημέρωση για τις ανάγκες τους, για το επόμενο 15νθήμερο. Τα υπόλοιπα κεφάλαια, που δεν είναι απαραίτητα για την άμεση ανάγκη των ταμειακών τους αναγκών, θα τοκισθούν με επιτόκιο 2,5%.

Οποιος δήμος ζητήσει επιστροφή ποσού, που δεν θα υπερβαίνει το 10% του συνολικού του ποσού που έχει κατατεθεί, θα του επιστρέφεται αμέσως. Για ποσά μεγαλύτερα από 20%, η επιστροφή θα γίνεται εντός προθεσμίας ολίγων ημερών.

Το κλίμα μεταξύ κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης είναι τις τελευταίες ώρες “ψυχροπολεμικό”, καθώς από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η συγκεκριμένη κίνηση, οι αντιδράσεις δήμων και περιφερειών ήταν έντονες, με αρκετούς να προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις και προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, σε περίπτωση που η εν λόγω απόφαση δεν ακυρωθεί.

Η τοποθέτησή του, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με τους δημάρχους να διαμαρτύρονται έντονα για την απόφαση της κυβέρνησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα