Δημοσκόπηση: Η ΝΔ αυξάνει τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Η ΝΔ αυξάνει τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε τα στοιχεία της πανελλαδικής δημοσκόπησης της DATA RC για την εφημερίδα "Πελοπόννησος". Αυξάνεται η συσπείρωση σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Λίγες μέρες πριν την απαγόρευση δημοσίευσης δημοσκοπήσεων, μια ακόμα έρευνα έρχεται να καταδείξει τη ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού.

Πανελλαδική δημοσκόπηση της DAΤA RC, για την εφημερίδα "Πελοπόννησος" , φέρνει πρώτη τη Νέα Δημοκρατία με διαφορά 2,4% από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ αυξάνει τη διαφορά της σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εφημερίδας.

Πιο αναλυτικά, ως προς την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 24,5%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,1%, το ΠΑΣΟΚ με 12%, οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" με 6,1%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,3%, το ΚΚΕ με 4,9% και η Χρυσή Αυγή με 4,9%. Η "Δημιουργία Ξανά" διεκδικεί την είσοδό της στη Βουλή με ποσοστό 2,4%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 10,4%.

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 61,4% έναντι 27,1% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα, η ΝΔ προηγείται με 28,4% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 25,6%, το ΠΑΣΟΚ με 13,9%, οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" με 7%, η ΔΗΜΑΡ με 6,2%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Χρυσή Αυγή με 5,4% και η Δημιουργία Ξανά με 2,8%.

Αύξηση συσπείρωσης σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ

Η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας, από 84% αυξάνεται στο 90%. Οι αναποφάσιστοι από το 8% μειώνονται στο 2,4% και φαίνεται να κερδίζει μεγάλο ποσοστό από τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" (το ίδιο με την προηγούμενη έρευνα) και από τα μικρότερα κόμματα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, η συσπείρωση από το 76,6% αυξάνει στο 78,1%. Οι αναποφάσιστοι από το 9,1% μειώνονται στο 6,0%. Κερδίζει μεγάλο ποσοστό από τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" (το ίδιο με την προηγούμενη έρευνα) και από τα μικρότερα κόμματα.

Τέλος, αύξηση συσπείρωσης παρατηρείται και στο ΠΑΣΟΚ. Η συσπείρωση από το 71,9% αυξάνει στο 78,8%. Οι αναποφάσιστοι από το 9,9% μειώνονται στο 3,4%.

Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση

SHARE:

24Media Network