Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 7 μονάδων για τη ΝΔ

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 7 μονάδων για τη ΝΔ
Στιγμιότυπο από εκλογική διαδικασία Eurokinissi

Η αξιωματική αντιπολίτευση συγκεντρώνει ποσοστό 31% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 24% σε νεότερη δημοσκόπηση για τις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Προβάδισμα επτά μονάδων έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές της Κυριακής, σύμφωνα με νεότερη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Η αξιωματικά αντιπολίτευση συγκεντρώνει το 31% ενώ το κυβερνών κόμμα ακολουθεί με 24%, με την μέτρηση να γίνεται χωρίς αναγωγή επί των εγκύρων.

Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής που μένει στάσιμο στο 7%, οριακά πάνω από την Χρυσή Αυγή που βρίσκεται στο 6,5%. Ακολουθεί το ΚΚΕ το οποίο μετράται στο 5,5%.

Οι αναποφάσιστοι είναι στο 7,5%. Με βάση τις εκτιμήσεις της Pulse στο καλύτερο σενάριο ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές μπορεί να αποσπάσει το 29,2%, ενώ το χειρότερο ενδεχόμενο για την Νέα Δημοκρατία είναι το 31,8%. Στον αντίποδα, το χείριστο σενάριο για τον ΣΥΡΙΖΑ τον φέρνει στο 24,2% ενώ το βέλτιστο σενάριο για την ΝΔ την φέρνει στο 37,3%.

Η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ 21 και 22 Μαΐου σε πανελλαδικό δείγμα 1.208 ενηλίκων. Το περιθώριο λάθους είναι 2,8 ποσοστιαίες μονάδες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα