ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Γκάλοπ και αποτελέσματα δημοσκοπήσεων για διάφορα θέματα της επικαιρότητας και τις εκλογές, όπως πρόθεση ψήφου.

Αθήνα

Έρευνα: Ακρίβεια, ενέργεια, υποκλοπές - Τι πραγματικά απασχολεί τους Έλληνες

Πως η ελληνική κοινή γνώμη προσλαμβάνει τις διεθνείς εξελίξεις και τις συνέπειες που παράγονται από αυτές, τι πιστεύει για το ζήτημα των παρακολουθήσεων, πόσοι τάσσονται υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας.

Ο υπουργός Οικονομικών των Πρασίνων.

Γερμανία: Πέφτουν οι Πράσινοι στις δημοσκοπήσεις - Πρώτοι οι Χριστιανοδημοκράτες

Στο 30% η Χριστιανική Ένωση, 10 μονάδες μπροστά από τους Σοσιαλδημοκράτες ενώ συνεχίζεται η φθορά των Πράσινων σήμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση στη Γερμανία.

Βρετανία: Ένας στους τέσσερις πιστεύει οτι η Λιζ Τρας θα είναι χειρότερη από τον Τζόνσον

Βρετανία: Ένας στους τέσσερις πιστεύει οτι η Λιζ Τρας θα είναι χειρότερη από τον Τζόνσον

Οι μισοί Βρετανοί απογοητεύτηκαν από την εκλογή της Λιζ Τρας, σύμφωνα με δημοσκόπηση. Μόνο ένας στους επτά πιστεύει ότι θα είναι καλύτερη πρωθυπουργός από τον Μπόρις Τζόνσον.

Η Βουλή στην Ιταλία

Ιταλία: Σκληρή μάχη κεντροαριστεράς - άκρας δεξιάς σύμφωνα με δημοσκόπηση

Τα τελευταία γκάλοπ προαναγγέλλουν σκληρή μάχη της κεντροαριστεράς με την άκρα δεξιά στις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου. Φαβορί παραμένει, στο σύνολό της, η συντηρητική συμμαχία.

Ρίσι Σουνάκ και Λιζ Τρας

Βρετανία: Προβάδισμα 22 μονάδων της Τρας έναντι του Σούνακ σε δημοσκόπηση

Μεγάλο προβάδισμα έχει η Λιζ Τρας έναντι του Ρίσι Σούνακ, στην κούρσα για την ανάδειξη του νέου πρωθυπουργού της Βρετανίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση σε δείγμα μελών του Συντηρητικού κόμματος.

Τζόρτζια Μελόνι

Εκλογές στην Ιταλία: Πρώτο στην πρόθεση ψήφου το ακροδεξιό κόμμα της Μελόνι

Τα τελευταία γκάλοπ επιβεβαιώνουν ότι το ακροδεξιό κόμμα "Αδέλφια της Ιταλίας" είναι πρώτη πολιτική δύναμη στην πρόθεση ψήφου. Οι πολίτες "αιφνιδιάστηκαν" από την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Φωτό αρχείου: Κάλπη βουλευτικών εκλογών

Δημοσκοπήσεις: Γιατί μας αφορούν, πώς να τις "διαβάζουμε"

Σε κάθε προεκλογική περίοδο επανέρχεται το ερώτημα του "πόσο αξιόπιστες είναι οι δημοσκοπήσεις" και πόσο τελικά μπορούν να οριοθετήσουν τις προθέσεις της κοινής γνώμης. Τι πρέπει να προσέχουμε.

Ο Εμανουέλ Μακρόν με υποστηρικτές του

Γαλλία: Η πλειοψηφία των πολιτών χαίρεται με την ήττα του Μακρόν σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ερωτηματικά για το μέλλον του Μακρόν προκαλούν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης, σύμφωνα με τα οποία 7 στους 10 Γάλλους χαίρονται που ο Γάλλος πρόεδρος δεν κατέκτησε την απόλυτη πλειοψηφία. "Είναι καλό για τη δημοκρατία" ισχυρίζονται.

Βομβαρδισμένα κτίρια στο Ιρπίν της Ουκρανίας

Δημοσκόπηση: Το 82% των Ουκρανών λένε "όχι" σε εδαφικές παραχωρήσεις

Αντίθετοι στις εδαφικές παραχωρήσεις της Ουκρανίας προς τη Ρωσία, στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής συμφωνίας για τον τερματισμό του πολέμου, εμφανίζονται οι Ουκρανοί πολίτες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος

Ηλιόπουλος: Οι δημοσκοπήσεις έχουν ένα βασικό μειονέκτημα, ότι κάποια στιγμή γίνονται εκλογές

Για δομική υποεκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις έκανε λόγο ο Νάσος Ηλιόπουλος, συγκρίνοντας τα δημοσκοπικά ποσοστά του κόμματός του στις απερχόμενες εκλογές με αυτά της κάλπης.

Διαδηλώσεις στη Σερβία

Σερβία: Αντίθετη με την ένταξη στην ΕΕ η πλειοψηφία των πολιτών

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις αποδεικνύουν για την πλειοψηφία των Σέρβων, ότι είναι αντίθετοι με την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων κατά της Ρωσίας ο πρόεδρος της χώρας.

Debate Εμανουέλ Μακρόν - Μαρίν Λεπέν

Γαλλικές εκλογές - Δημοσκόπηση: Πιο "πειστικός" και πιο "αλαζόνας" ο Μακρόν στο debate

Στιγμιαία δημοσκόπηση έδειξε πως το 59% έκρινε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν ήταν πιο πειστικός από τη Μαρίν Λεπέν στο debate που διεξήχθη χθες, λίγο πριν τις προεδρικές γαλλικές εκλογές.

Καταστήματα εστίασης στο κέντρο της Αθήνας

Ακρίβεια: Από το "χρυσό" σουβλάκι στην ανεργία

Τα "καμπανάκια" έχουν σημάνει, με αναφορές για επιχειρήσεις που λόγω του πληθωρισμού και της πτώσης της ζήτησης, σκέφτονται ή έχουν προχωρήσει σε "προληπτικές" απολύσεις, καθώς μάλιστα οι τζίροι τους έχουν περιοριστεί.

Ουκρανός στρατιώτης κατά την ρωσική εισβολή

Ουκρανία: Έτοιμοι να πολεμήσουν δηλώνουν οι μισοί πολίτες

Αξιοσημείωτη η αποφασιστικότητα του ουκρανικού λαού να πολεμήσει τους Ρώσους εισβολείς, καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση Ευρωπαίων ερευνητών, σχεδόν οι μισοί πολίτες δηλώνουν έτοιμοι να πάρουν άμεσα μέρος στις εχθροπραξίες.

Νάσος Ηλιόπουλος

Ηλιόπουλος για δημοσκοπήσεις: "Ένα καλοταϊσμένο από τη ΝΔ σύστημα φοβάται την εφαρμογή του νόμου"

Ο Νάσος Ηλιόπουλος επανέφερε στην επικαιρότητα το θέμα της μεθόδου με τις οποίες διεξάγονται οι δημοσκοπήσεις και μίλησε για σύστημα που "ταϊζεται" από τη ΝΔ.

Εικόνα από το Κίεβο μετά την εισβολή της Ρωσίας

Ουκρανία: Θετικοί στην πλειοψηφία τους οι πολίτες ως προς την ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ

Το 85% και πλέον των Ουκρανών υποστηρίζει την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ και το 76% στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με δημοσκόπηση. Πριν τον πόλεμο τα ποσοστά αυτά ήταν 20 και πλέον μονάδες χαμηλότερα.

Ο Μπόρις Τζόνσον

Βρετανία: "Κατρακυλά" η δημοτικότητα των Συντηρητικών του Τζόνσον μετά τις αποκαλύψεις για τα πάρτι

Προβάδισμα 10% εξασφαλίζουν οι Εργατικοί έναντι των Συντηρητικών του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον σε νέα δημοσκόπηση. Το 70% τάσσεται υπέρ της παραίτησής του.