Δημοτικές εκλογές: Για πρώτη φορά γυναίκα δήμαρχος στη Γαύδο

Δημοτικές εκλογές: Για πρώτη φορά γυναίκα δήμαρχος στη Γαύδο

Ποια είναι η νεαρή, ακτιβίστρια, κεραμοποιός που κέρδισε με πέντε ψήφους διαφορά

Η Ευαγγελία Καλλίνικου με τον συνδυασμό «Αλληλέγγυοι Πολίτες Γαύδου» είναι η νέα δήμαρχος του νοτιότερου σημείου της Ευρώπης, της Γαύδου.

Η κα Καλλινίκου αναδείχθηκε δήμαρχος με 5 ψήφους διαφορά από την αντίπαλό της, Σοφία Τσιριντάνη. Συγκεκριμένα, η Καλλινίκου έλαβε 71 ψήψους και με ποσοστό 51,82% κέρδισε το δήμο.

H νέα δήμαρχος με συμμετοχή σε κοινωνικά κινήματα της πόλης των Χανίων από τα μαθητικά  και σε ομάδες αλληλεγγύης που δραστηριοποιούνται σε περιβαλλοντικά, κοινωνικά και πολιτικά θέματα, από τα μαθητικά της ήδη χρόνια, έχει εργαστεί ως ορειβατικός οδηγός, αλλά και στο τμήμα δημοσίων σχέσεων τουριστικών γραφείων, ενώ από το 1995 και μετά ασχολείται με την κεραμεική, διδάσκοντας την τέχνη σε παιδιά και δημιουργώντας τη δική της επιχείρηση κεραμοποιείας στη Γαύδο.

Η Καλλίνικου μετακόμισε στη Γαύδο το 2006 και αμέσως ξεκίνησε την προσπάθεια ανάδειξης του βαθιά κρυμμένου πολιτιστικού πλούτου του νησιού. Από την πρώτη στιγμή ασχολήθηκε ενεργά με το δήμο, βάζοντας υποψηφιότητα και σε περασμένες δημοτικές εκλογές.

Διαβάστε όλα όσα συνέβησαν την πρώτη Κυριακή των Αυτοδιοικητικών εκλογών, όπως τα κάλυψε το NEWS 247 μέσω της πρωτοποριακής live blogging πλατφόρμας του.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα των περιφερειών στον διαδραστικό χάρτη του NEWS 247.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα