Ειρήνη Αγαπηδάκη: Ποια είναι η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ

Ειρήνη Αγαπηδάκη: Ποια είναι η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ
Η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, Ειρήνη Αγαπηδάκη INTIME NEWS

Σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ είναι η Ειρήνη Αγαπηδάκη, γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας και άλλοτε εθνική συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος για τις επικείμενες εκλογές.

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη, αμέσως μετά την ανακοίνωση του ονόματος της ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου, δήλωσε: «Θέλω να σας ευχαριστήσω για την τιμή να είμαι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Η πολιτική έχει αλλάξει και η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που έχει απαντήσει σε αυτά τα προβλήματα. Μείναμε Ευρώπη, θα γίνουμε Ευρώπη. Θα δώσουμε τον αγώνα για να πείσουμε τους πολίτες για σκληρή δουλειά. Θα δώσουμε τη μάχη για κάθε πολίτη ώστε να μην μείνει κανένας πίσω. Σας ευχαριστώ για την τιμή».

Το βιογραφικό της Ειρήνης Αγαπηδάκη

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη έχει υπηρετήσει ως Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, στο υπουργείο Υγείας

Είναι το πρόσωπο που οργανώνει όλες τις εξετάσεις μέσω ΕΟΠΥΥ που μπορούν να κάνουν οι πολίτες, εξετάσεις που θα συνεχισθούν δωρεάν και το επόμενο διάστημα, αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήθελε να συμμετάσχει στην επόμενη σύνθεση της κυβέρνησης, ώστε να ολοκληρώσει το έργο της.

Πάντως το πέρασμά της από το υπουργείο Υγείας συνοδεύτηκε από διακριτικότητα και όχι ιδιαίτερη προβολή, ίσως γι’ αυτό και από το Μέγαρο Μαξίμου να διαρρέονταν τις τελευταίες ημέρες ότι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα έχει «αντιστάρ».

Σπουδές και εργασία

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη είναι Ψυχολόγος, με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MSc) στην Προαγωγή και Αγωγή Υγείας από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διδακτορικό δίπλωμα (PhD) στο γνωστικό αντικείμενο της Ψυχολογίας της Υγείας, από την ίδια Σχολή.

Έχει μετεκπαιδευτεί και σε θέματα πρόληψης των ψυχικών διαταραχών και προαγωγής ψυχικής υγείας.

Επιπλέον, έχει πολυετή διδακτική και ερευνητική εμπειρία στα πεδία της χάραξης πολιτικών δημόσιας υγείας, τη μεθοδολογία έρευνας στη Δημόσια Υγεία και στην προαγωγή ψυχικής υγείας, στο πλαίσιο εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων.

Εργάστηκε ως ερευνητική συνεργάτης επί σειρά ετών στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Κατά το πρόσφατο παρελθόν, εξελέγη και υπηρετούσε ως Λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, θέση από την οποία παραιτήθηκε προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντα της Ειδικής Γραμματέως Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η καριέρα της ως τρολ

Η κ. Αγαπηδάκη, στα πλαίσια της αντιπολιτευτικής μάχης που έδωσε τα προηγούμενα χρόνια, πάντως, πέρα από απαράδεκους χαρακτηρισμούς για τον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είχε γράψει και ένα άρθρο στο οποίο αναφερόταν στον τότε αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

Σε εκείνο το πόνημά της, μεταξύ άλλων, είχε ασχοληθεί με:

α) Τον Πολάκη μικρό και τη μητέρα του

β)Το πόσες φορές και πού έκανε την ανάγκη του ο Πολάκης ως παιδί

γ) Το αν απέκτησε δυσκοιλιότητα όταν μεγάλωσε και τι επιπτώσεις είχε αυτό

Είχε κρατήσει ένα… επίπεδο, δηλαδή, ως “εθνική συντονίστρια”.

Το άρθρο τη μάλιστα, είχε προκαλέσει την αντίδραση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος απάντησε με σκληρούς χαρακτηρισμούς μέσω Facebook.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα