Εκλογές 2015: Κωνσταντοπούλου: Θα το σκεφτώ να βάλω για πρόεδρος της ΛΑ.Ε

Εκλογές 2015: Κωνσταντοπούλου: Θα το σκεφτώ να βάλω για πρόεδρος της ΛΑ.Ε
ΠΑΤΡΑ-ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ// ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ.(Eurokinissi) Ευρωκίνηση

Φωτιά στο διαδίκτυο έβαλε η υποψήφια βουλευτής της ΛΑ.Ε. στη Α' Αθηνών με τη διαδικτυακή της συνέντευξη που έδωσε απαντήσεις, προκάλεσε αρκετό τρολάρισμα και είχε όπως κάθετι που κάνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου διάρκεια

Διατεθειμένη να απαντήσει σε όλους και σε όλα και για περισσότερες από τρεις ώρες, η Ζωή Κωνσταντοπούλου βρέθηκε στο στούντιο με τον δημοσιογράφο Άρη Χατζηστεφάνου. Η πρώην πρόεδρος της Βουλής μίλησε για όλους και για όλα, δυο μέρες πριν τις εκλογές, τοποθετούμενη σε επιμέρους κοινωνικά θέματα, από το γάμο ομοφυλοφίλων ως την εκκλησιαστική περιουσία, αλλά και στα ζητήματα της οικονομικής διαχείρισης, του μνημονίου και της δράσης της από το βήμα του προεδρείου του κοινοβουλίου.

Θα σκεφτώ να βάλω για πρόεδρος της ΛΑ.Ε.

Στην αρχή της συζήτησης η κα. Κωνσταντοπούλου απαντώντας σε ερώτηση αν θα την ενδιέφερε μια θέση επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, απάντησε ότι θα μπορούσε να το σκεφτεί. Παρόλα αυτά τόνισε πως “εκείνο που έχει σημασία είναι οι δημοκρατικές διαδικασίες. Μεγαλύτερη σημασία έχει να είναι ενεργή η συλλογική δραστηριότητα και να μην επανέλθουμε σε αμαρτωλά λάθη του παρελθόντος” στέλνοντας σαφές μήνυμα κατά των χειρισμών του Αλέξη Τσίπρας. Άλλωστε, η υποψήφια βουλευτής τόνισε πως για την ώρα συνεργάζεται με τη ΛΑ.Ε. ως ανεξάρτητη.

Ναι στο γάμο ομοφυλοφίλων, πρέπει να συζητήσουμε εις βάθος το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας

Στην ερώτηση για το θέμα του γάμου ομοφυλοφίλων η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε πως “πρέπει να νομοθετηθεί ο πολιτικός γάμος ή το σύμφωνο συμβίωσης ανάλογα με αυτό που επιθυμεί ο καθένας. Τη διατύπωσα την άποψη αυτή και πρόσφατα στη διάρκεια του Gay Parade. Ζήτημα αναγνώρισης της ίδιας επιλογής που έχουν τα ετερόφυλα ζευγάρια και στα ομόφυλα”.

Σε ένα άλλο μεγάλο θέμα που συχνά συζητιέται, ειδικά στο χώρο της αριστεράς, το διαχωρισμό κράτους εκκλησίας, ανέφερε πως θα πρέπει να γίνει μεγάλη συζήτηση και να επιλυθεί το θέμα αυτό, με σεβασμό πάντα στο θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών. Η κα. Κωνσταντοπούλου ανέφερε πως “δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι μισθοί των κληρικών δεν πληρώνονται από την εκκλησία, αλλά από το ελληνικό δημόσιο”.

Στο δίλημμα ευρώ ή δημοκρατία, επιλέγω τη δημοκρατία

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφερόμενη και πάλι στο θέμα του μνημονίου επανέλαβε την πάγια θέση της πως “αν το δίλημμα είναι κοινωνία ή ευρώ, θα επιλέξω να ζήσει η κοινωνία”. Όπως είπε υπάρχουν λύσεις και εκτός της ευρωζώνης και αναφέρθηκε στο μορατόριουμ πληρωμών, ως εργαλείο όπως είπε για το ενδιάμεσο στάδιο μέχρι την μετάβαση σε εθνικό νόμισμα.

Στο ίδιο θέμα της ψήφισης του μνημονίου, τόνισε πως η ΛΑ.Ε. ποτέ δεν θα συμβάλει με κάποιον τρόπο σε ένα μνημόνιο, ενώ αναφέρθηκε και στις επιθέσεις από πλευράς ΚΚΕ, πως μπλόκαρε τα νομοσχέδια που κατέθεσε το κόμμα του Περισσού για την ακύρωση των εφαρμοστικών νόμων. “Είναι ψέμα ότι μπλόκαρα πρόταση του ΚΚΕ. Η πρόταση προωθήθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στον Αρμόδιο Υπουργού και στην αρμόδια επιτροπή”.

Σε άλλο σημείο της συζήτησης, όταν της ζητήθηκε να συγκρίνει τους τρεις πρωθυπουργούς που έφεραν μνημόνιο, Παπανδρέου, Σαμαρά και Τσίπρα, η κα. Κωνσταντοπούλου είπε πως σε καμία περίπτωση δεν θα έβαζε στο ίδιο βάθρο με τους προηγούμενους. Για την διακυβέρνηση Σαμαρά, ανέφερε πως αποτέλεσε ιδιαίτερα  μαύρη περίοδο για τη δημοκρατία. Πάντως, δεν δίστασε λεπτό να απαντήσει πως και το τρίτο μνημόνιο θα πρέπει να περάσει από την εξεταστική για τα μνημόνια.

Η Επιτροπή Αλήθειας θα συνεχιστεί μετά τις εκλογές

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπερασπίστηκε το έργο της επιτροπής αλήθειας για το χρέος και μάλιστα δήλωσε πως οι εργασίες της θα συνεχιστούν με κατάθεση Γιάνη Βαρουφάκη στις 22 Σεπτεμβρίου. Στο ερώτημα φυσικά, αν οι νέοι συσχετισμοί στη βουλή οδηγήσουν στην κατάργησή της απάντησε πως “θα πρέπει να λογοδοτήσουν όσοι το αποφασίσουν”.

Μάλιστα αναφερόμενη στον πρώην υπουργό οικονομικών η κα. Κωνσταντοπούλου ανέφερε πως υπήρξε ιδιαίτερα συνεργάσιμος στο θέμα της επιτροπής. Επιπλέον, αναφέρθηκε στη δική του δράση λέγοντας: “Το Σχέδιο Β είναι πρωτοβουλία οργάνωσης των Ευρωπαϊκών λαών για να απαντήσει στην επίθεση που δέχεται η Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα”

Το τρολάρισμα του twitter

Το #Ask_Zoe έγινε φυσικά νο. 1 trend στην Ελλάδα και χιλιάδες χρήστες μπήκαν στον πειρασμό, εκτός φυσικά από το να θέσουν την ερώτησή τους, να κάνουν το καυστικό τους σχόλιο, να σατιρίσουν και να δημιουργήσουν το γνωστό και καλοδεχούμενο, όπως είπε και η ίδια η κα. Κωνσταντοπούλου στην εκπομπή, τρολάρισμα. 

Και η ίδια η υποψήφια βουλευτής στη Β’ Αθήνας έκανε χιούμορ λέγοντας πως προκειμένου να αποφευχθεί η αποχή, μπορούν ακόμη και να τους αλλάξουν… λάστιχο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα