Εκλογές 2019: Εδώ θα χτυπάει η καρδιά των αποτελεσμάτων την Κυριακή

Εκλογές 2019: Εδώ θα χτυπάει η καρδιά των αποτελεσμάτων την Κυριακή
News24/7.gr / Watkinson

Το Κέντρο Τύπου στο υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο ενόψει των Ευρωεκλογών και των Αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής. Περίπου στις 21:30 το βράδυ αναμένεται η πρώτη ασφαλής εκτίμηση, ενώ η ομαλή διεξαγωγή αποτελεί στοίχημα καθώς για πρώτη φορά στήνονται τέσσερις παράλληλες κάλπες.

Την Κυριακή στις 07:00 το πρωί, οι κάλπες ανοίγουν και οι προετοιμασίες στο υπουργείο Εσωτερικών είναι πυρετώδεις. Ο χώρος από όπου θα γίνονται όλες οι επίσημες ανακοινώσεις αλλά και η μετάδοση των αποτελεσμάτων από τους δημοσιογράφους είναι έτοιμος και το News 24/7 σας παρουσιάζει όλες τις λεπτομέρειες:

News24/7.gr / Watkinson

Το Κέντρο Τύπου στον τρίτο όροφο του υπουργείου Εσωτερικών, θα φιλοξενήσει τους δημοσιογράφους από όλα τα ΜΜΕ, που θα μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις πριν κλείσουν οι κάλπες αλλά και τη ροή αποτελεσμάτων μόλις οι δικαστικοί αντιπρόσωποι αρχίσουν να στέλνουν τα στοιχεία στην πλατφόρμα του υπουργείου.

News24/7.gr / Watkinson

Οι δημοσιογράφοι και οι εκπρόσωποι των κομμάτων που θα βρίσκονται στο υπουργείο Εσωτερικών την ημέρα των εκλογών, θα βλέπουν στους υπολογιστές τους ένα ενιαίο δίκτυο με άμεση ανανέωση των αποτελεσμάτων κάθε φορά που υπάρχει μια καινούρια καταχώρηση από τα εκλογικά τμήματα. Τα 16.000 tablets που έχουν διανεμηθεί σε δικαστικούς αντιπροσώπους ανά την Ελλάδα θα βοηθήσουν στην άμεση αποστολή των αποτελεσμάτων απευθείας στο σύστημα του υπουργείου χωρίς ενδιάμεση παρέμβαση και καθυστέρηση.

News24/7.gr / Watkinson

Περίπου στις 21:00 με 21:30 το βράδυ της Κυριακής, δηλαδή, δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης, αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα η πρώτη ασφαλής εκτίμηση αποτελεσμάτων για τις Ευρωεκλογές. Ανακοίνωση εκτίμησης θα γίνει και για τις 13 Περιφέρειες αλλά και για 6 μεγάλους Δήμους.

News24/7.gr / Watkinson

Στο ανανεωμένο site ekloges.ypes.gr θα έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες. Έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι εύχρηστο και σε κινητά τηλέφωνα ή tablets, ενώ η ροή των αποτελεσμάτων θα γίνεται με μόλις τρια λεπτά καθυστέρηση σε σχέση με την πλατφόρμα που θα βλέπουν οι δημοσιογράφοι εντός του υπουργείου Εσωτερικών. Εκτός από τις κλασσικές επιλογές των αποτελεσμάτων, έχουν προστεθεί και επιπλέον επιλογές, όπως το άθροισμα του δικομματισμού ανά περιοχή, το άθροισμα των συνδυασμών χωρίς έδρα κ.α.

News24/7.gr / Watkinson


“Οι φετινές εκλογές έχουν σημαντικές ιδιαιτερότητες” είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης κατά την παρουσίαση του συστήματος συλλογής αποτελεσμάτων. “Είναι η πρώτη φορά που στήνονται τέσσερις κάλπες ταυτόχρονα. Η δουλειά που έχει γίνει το προηγούμενο διάστημα ήταν επίπονη προκειμένου να φτάσουμε να είμαστε οργανωτικά πανέτοιμοι για τις δύο Κυριακές”.

News24/7.gr / Watkinson

“Είναι οι πιο σύνθετες εκλογές των τελευταίων 38 χρόνων” είπε ο εκτελεστικός αντιπρόσωπος της Singular Logic, Γιάννης Θεοδωρόπουλος. “Εκτιμάμε πως όλα θα κυλήσουν ομαλά. Είναι μια πρόκληση και για την εταιρεία αναφορικά με τα συστήματα που θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά, όπως η μετάδοση αποτελεσμάτων με tablets και η διαδικτυακή πύλη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα