Εκλογές 2019: Όσα πρέπει να ξέρετε για τον β’ γύρο

Εκλογές 2019: Όσα πρέπει να ξέρετε για τον β’ γύρο
Δημοτικές εκλογές MotionTeam

Την Κυριακή 2 Ιουνίου θα επαναληφθεί η ψηφοφορία στις Περιφέρειες και τους Δήμους, όπου κανένας συνδυασμός δεν συγκέντρωσε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%. Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία.

Αυτή την Κυριακή οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν για άλλη μια φορά στις κάλπες, ώστε να ψηφίσουν στον β’ γύρο των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών.

Στις 2 Ιουνίου, λοιπόν, θα επαναληφθεί η ψηφοφορία στις Περιφέρειες και τους Δήμους, όπου κανένας συνδυασμός δεν συγκέντρωσε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%.

Δείτε παρακάτω τι πρέπει να γνωρίζετε για τη δεύτερη “μάχη” των εκλογών:

Πού ψηφίζουμε

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας που χρησιμοποιήθηκαν στην πρώτη ψηφοφορία (26 Μαΐου 2019), με τις ίδιες Εφορευτικές Επιτροπές, τους ίδιους Αντιπροσώπους της Δικαστικής Αρχής και τους ίδιους Εφόρους Αντιπροσώπων της Δικαστικής Αρχής. Για την υποστήριξη του έργου των Εφορευτικών Επιτροπών θα οριστεί ένας Γραμματέας.

Πώς ψηφίζουμε

Κατά την επαναληπτική ψηφοφορία, ο εκλογέας δεν σημειώνει σταυρό προτίμησης σε κανέναν υποψήφιο Σύμβουλο, δεδομένου ότι η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μόνο ανάμεσα στους υποψηφίους Περιφερειάρχες ή τους υποψήφιους Δημάρχους των δύο (2) Συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία.

Τι ώρα ψηφίζουμε

Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 07.00 το πρωί μέχρι τις 07.00 το απόγευμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα