Εκλογές 2023 – Δεξιά στροφή: Συγκυριακός συσχετισμός ή ιδεολογική μετατόπιση;

Εκλογές 2023 – Δεξιά στροφή: Συγκυριακός συσχετισμός ή ιδεολογική μετατόπιση;

Το "Σημείο για τη Μελέτη και την Αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς" οργανώνει δημόσια συζήτηση, στην οποία θα ξεδιπλωθούν τα συμπεράσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Τα αποτελέσματα των εκλογών προκάλεσαν αίσθηση και αιφνιδίασαν σημαντικό μέρος της κοινής γνώμης. Η ευρεία επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας σε συνδυασμό με την ενίσχυση των ποσοστών της Ελληνικής Λύσης και τις επιδόσεις της «άγνωστης» Νίκης που για λίγες ψήφους δεν ξεπέρασε το όριο του 3%, ίσως αποτυπώνουν μια δεξιά στροφή της ελληνικής κοινωνίας.

Αντανακλώνται στα αποτελέσματα πολιτικοί και κομματικοί συσχετισμοί της συγκυρίας ή σημειώνονται βαθύτερες ιδεολογικές μετατοπίσεις; Πόσο ακροδεξιά μπορεί να φτάσει μια τέτοια στροφή; Πώς αποτιμάται η δυναμική και η κινητικότητα στον χώρο της Ακροδεξιάς, ιδίως ενόψει των προσεχών εκλογών; Γιατί τα ζητήματα δικαιωμάτων και κράτους δικαίου απασχόλησαν τόσο λίγο τη δημόσια συζήτηση; Τελικά, ποια ατζέντα κέρδισε και ποια ηττήθηκε σε αυτές τις εκλογές;

Το Σημείο για τη Μελέτη και την Αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς οργανώνει δημόσια συζήτηση την Τρίτη 30 Μαΐου 2023, στις 6.30 μ.μ. στον Πολυχώρο Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια.

Συζητούν:

  • ο Γιάννης Αλμπάνης, δημοσιογράφος
  • η Κατερίνα Λαμπρινού, πολιτική επιστήμονας
  • η Αγγελική Σπανού, δημοσιογράφος
  • η Έλενα Όλγα Χρηστίδη, ψυχολόγος, επιστημονικά υπεύθυνη του Orlando LGBT+

Συντονίζει ο Κωστής Παπαϊωάννου, διευθυντής του Σημείου.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και μέσω live streaming από τη σελίδα του Σημείου στο facebook (facebook.com/simeio.org.gr).

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα