Εκλογές 2023: “Έπεσαν” τα ποσοστά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στον τόπο καταγωγής τριών θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη

Εκλογές 2023: “Έπεσαν” τα ποσοστά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στον τόπο καταγωγής τριών θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη
Εκλογική διαδικασία 2023 Alexandros Michailidis / SOOC

Στο Καστράκι Τρικάλων, τόπος καταγωγής τριών θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψαν πτώση άνω των 10 μονάδων. Αύξηση παρουσίασε η συμμετοχή.

Η σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, φαίνεται πως έριξε τα ποσοστά των κομμάτων στις εθνικές εκλογές της Κυριακής (21/5), στον τόπο καταγωγής τριών νεαρών θυμάτων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το trikalanews.gr, ο πόνος της απώλειας τριών φοιτητριών από την περιοχή, αποτυπώθηκε στην ψήφο των κατοίκων, οι οποίοι έστειλαν το μήνυμα των πολιτικών ευθυνών και της ανάγκης για δικαίωση.

Σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα, η Νέα Δημοκρατία, αν και πήρε το προβάδισμα στον νομό Τρικάλων, κατέγραψε πτώση 11,43 μονάδων. Πιο αναλυτικά, το 2019, το κόμμα της ΝΔ στο Καστράκι Τρικάλων απέσπασε το 40,75% των ψήφων ενώ στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής “έπεσε” στο 29,32%.

Πτώση κατέγραψε και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο από το 32,33% το 2019, συγκέντρωσε το 23,36% των ψήφων την 21η Μαΐου ενώ αύξηση παρατηρηθήκε στα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή επίσης παρουσίασε αύξηση κατά 3,5% από τις εκλογές του 2019.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα