Εκλογές 2023: Πότε ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού

Εκλογές 2023: Πότε ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού
Εκλογές για Έλληνες Εξωτερικού ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Πότε και ποιες ώρες μπορούν να ψηφίσουν οι Έλληνες του εξωτερικού για τον β' γύρο εκλογών του Ιουνίου. Τι αναφέρει το Προεδρικό Διάταγμα.

Η διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών για τους Έλληνες του εξωτερικού θα γίνει το Σάββατο στις 24 Ιουνίου 2023, από τις 7.00 το πρωί μέχρι τις 19.00 το απόγευμα, δηλαδή μία μέρα πριν, όπως συνέβη και στις εκλογές του Μαΐου.

Στο Προεδρικό Διάταγμα 72/2023 το οποίο υπογράφτηκε από τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά και την υπηρεσιακή υπουργό Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού, και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (τεύχος Α΄, αρ. φύλλου 123, 29 Μαΐου 2023), αναφέρεται ο «ορισμός ημερομηνίας διεξαγωγής και διάρκειας της ψηφοφορίας για την εκλογή των βουλευτών στα εκλογικά τμήματα εκτός Ελληνικής επικράτειας».

Στο ένα και μοναδικό άρθρό του το Προεδρικό Διάταγμα αναφέρει:

«Ορίζεται ότι η ψηφοφορία για την εκλογή των Βουλευτών σε όλα τα εκλογικά τμήματα εκτός Ελληνικής Επικράτειας, από τους εκλογείς που είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού, θα διεξαχθεί την 24η Ιουνίου 2023, ημέρα Σάββατο. Η διάρκεια της ψηφοφορίας σε όλα τα εκλογικά τμήματα εκτός Ελληνικής Επικράτειας, ορίζεται από τις 7.00 μέχρι τις 19.00 τοπική ώρα κάθε χώρας. Στην υπουργό Εσωτερικών αναθέτουμε τη δημοσίευση και εκτέλεση του παρόντος διατάγματος».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα